72 yıldır sürgünlerde yaşayan Ahıskalılar olarak hepimizin amacı vatanı geri kazanmaktır. Bugün bu kahramanlığı gösterip vatanı kazanan, Ahıska ve köylerinde yaşayan kahraman ailelerimiz var. Bir şekilde bu insanlar ile iletişimde olmamız ve dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım gönlümüzün bu kahraman aileler ile beraber olduğunu hissettirmemiz lazım.

Geçtiğimiz günlerde sebebi ne olursa olsun sonuçta iki çocuğunu ve bir hamile karısını yanına alıp Ahıska’ya dönen Mevlüt Yusufov, Azğur’da derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Azğur’da hayata yeniden tutunmak isteyen Mevlüt yanlış bir tercih edip kış günü hamile karısı ve çocukları ile gelip ata dede topraklarına yani vatanına sığınmış. Yanlış bir zaman tercihinden dolayı Yusufov ailesi ağır şartlarda yaşam savaşı veriyor.

Bizde toplumuzun vatan konusundaki insani duyarlılığını ölçmek için sadece iki facebook sayfasından duyuru yaptık. Özellikle de detay koymadım isteyen araştırsın istedim. Bakıyorum bazı azınlıktaki bağnaz kişiler sadece tartışmak için var. Yapacakları tek bir şey var başkalarını eleştirmek. Yahu sen başkasını eleştirmeyi bırak sen ne yapıyorsun ona bak. Aslında ben bu paylaşım ile sana da bir destek ol fırsatını sunuyorum sen bunun bile farkında değilsin. Yapılması gerekenler konusunda fikrini beyan et ve bu ailenin zor yaşam koşulunu bir iki cümle ile paylaş. Bu tür durumlarda maddiyattan çok maneviyat daha çok önemlidir.

DUYARLI İNSANLARIMIZA TEŞEKKÜRLER 

Sayfadan yaptığımız iki paylaşımda özelimden yazıp cüzi yardımlar yapmak isteyen özellikle çoğunluğu bayan olan hemşehrilerime teşekkür etmek istiyorum. Az ya da çok hiç fark etmez konuya duyarlılık gösterilmesi önemliydi.

Şu ana kadar aradan tam 20 saat geçmiş,  106 + 41  kişi beğenmiş, 43 kişi paylaşarak sayfalarından geniş kitlelere duyurmak istemiş, 49 + 24 Kişi de yorumları ile destek olmuş. İçlerinden birkaç örümcek kafalı da köstek olmaya çalışmış. Bu birkaç kişiyi liste dışına koyarsak, genel anlamda yüzde 99 duyarlılık gösterilmiştir. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız!..

 

YARDIM NASIL ULAŞTIRILIR?

Öncelikle tüm duyarlılık örneği gösteren ve konuya sahiplenerek Yusufov ailesinin yanında maddi ve manevi olarak yer alan tüm dostlara bir kez daha aile ve 72 yıldır sürgünlerde yaşayan milletim adına teşekkür ediyorum.

Bu aileye yardımlar, Ahıska’da yaşayan, Vahiddin Makaridze, Abamisilim Arifov, Yunus Göhferov, Dursun Merdaliev gibi kişiler vasıtası ile bu aileye ulaştırılacaktır. Detayları adı geçen kişilerin ve facebook özelden yazarak öğrenebilirsiniz.

AMAÇ AİLENİN KIŞI ÇIKARMASINA YARDIMCI OLMAK

Mevlüt Yusufov aslında Gürcistan vatandaşı. Daha önceden de zaten ailesi ile vatana 2003 yılında gelip yerleşmişler. Annesi ve babası rahmetli oluyor, her ikisini de Ahıska’da toprağa vermiş. Kendileri de Azğur’da şimdiki evini satın almış 20 – 21 yaşlarında iki genç köyde ev alır mal davar besler geçinir gideriz düşüncesi ile. Ancak bir müddet yaşadıktan sonra iki genç kardeş tutunamayıp önce geri Azerbaycan’a oradan da Türkiye’ye geçerek Bursa’da çalışmaya başlamışlar. Dursun halen Bursa’da çalışırken Mevlüt ancak bir yıl çalıştıktan sonra ikametini felan yaptıramadığından eşinin hastalanması üzerine Azerbaycan’a giderken çıkışta Türkiye’ye giriş yasağı koyuyorlar. Azerbaycan’da evi yok, işi yok gücü yok, ancak vatan Ahıska’da başını sokacağı bir yuvası olduğu düşüncesi ile kışı hesap etmeden topluyor çoluk çocuğunu geliyor Azğur’a.

Mevlüt’ün tek hatası kışı, yağmur, kar yağışını hesap etmeden 6-7 senedir oturulmayan derme çatma eve 2 küçük çocuğunu ve hamile eşini alıp gelmesi. Bunun da daha bilinmeyen birçok sebebi var.

Mevlüt ve ailesine bu kışı çıkarabilmesi için yardım edilmesi gerekiyor. Elinden tutulduğunda Mevlüt’e bir iş ayarlanır diğerleri gibi çalışır geçimini sağlar.

BURHAN ÖZKOŞAR