Rusya sınırında bekleyen Ahıskalı Türkler hakkında Datüb- Dünya Ahıska Türkleri Birliği tarafından yapılan bilgilendirme

Değerli Hemşehrilerimiz,

Günlerdir Rusya sınırında bekletilen Ahıskalı Türk kardeşlerimizin Türkiye'ye gidişine izin verildi. Oldukça zorlu süreçin sonunda kardeşlerimizin geçişine izin verilmesi hepimizi ziyadesiyle mutlu etti.

DATÜB Genel Başkanımızın önderliğinde ilk günden itibaren çalışmalarımızı sürdürdük.

T.C. Dışişleri Bakanlığı , T.C. Moskova Büyükelçiliği-Посольство Турции Москва-Turkish Embassy Moscow , T.C Novorossisk Başkonsolosluğu ile yaptığımız koordineli çalışmalar sonucu Türkiye Devletimizin Rusya Devleti ile diplomatik temasları çözümü getirdi.

Ahıskalı Türk kardeşlerimiz hazırlıklarını tamamlayıp otobüslere binerek Türkiye'ye doğru hareket edeceklerdir.

Bu çalışmada emeği geçen Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'a, Sn. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu 'na, Moskova Büyükelçiliğimize, Novosibirsk Başkonsolosluğumuza ve en esasi 20 gündür gecesini gündüzüne katan Sn. Genel Başkanımız Ziyatdin Kassanov 'a şükranlarımızı sunuyoruz.

Zorlu ve oldukça talihsiz bir süreç çok şükür ki, artık geride kaldı. T.C. İçişleri Bakanlığı , Göç İdaresi Başkanlığı ve Elazığ Valiliği 'nin koordinasyonunda gelecek insanlarımızın Elazığ'da kalacak yerleri hazırlandı. En kısa zamanda ise Türkiye'ye tahliye edilen kardeşlerimizin kendi evlerinde geleceğe daha umutlu, mutlu, huzurlu bir şekilde yaşadıklarını görmemiz dileğiyle

DATÜB Genel Merkezi