Ahıska Türküyüm

Ahıska Türkü Melike Aziz’in Ahıska Türküyüm isimli kitabı çıktı. Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılıktan çıkan eserde çoğunluğu Ahıska Türklerinin  çektiği sıkıntılar ve vatan hasreti gibi konulardan oluşan şiirlerden oluşmaktadır. Şiirlerde aile sevgisi, vefa, merhamet duyguları öne çıkmaktadır.

Yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan topluluğun faciası bu...
Neler söyleyeyim neler anlatayım ben sana çocuğum? Anlatması zor anlaması zor...
Bu bir gerçek, bu bir korkunç masal gibi...
Uzun kış geceleri söylemekle bitmeyen,
Serin yaz akşamları, hasreti yürekten gitmeyen, Özlesen ayağın yetmeyen,
Uzatsan ellerin tutmayan...
Hem acı hem tatlı, hem hüzün hem hazin... Bir milletin faciası bu.
Çocuğum sen biliyor musun, AHISKA Türkü’nün kim olduğunu?

 

 

Yazarın Dilinden Yazar Hakkında:

1957 yılında Özbekistan Fergana'da dünyaya geldim. 1979- 1983 yılları arasında Fergana Devlet Üniversitesi'nde İlkokul Öğretmenliği eğitimi aldım. Çocukluk yıllarım boyunca babaannem, annem ve babamdan Ahıskalı Türklerin vatanlarından sürgün edilmesini, çektikleri acıları üzülerek dinledim. Aynısını 1989 yılında Fergana ve çevresinde bizlere de yaşattılar. Evimizi barkımızı yakıp insanlarımızı katlettiler. 1996 yılında Türkiye'ye sığındık. O zamandan beri Atalarımızın topraklarında huzur içinde yaşıyoruz.

 MELİKE AZİZ

    Çocuk yaşta başlayan şiir hevesim, büyüklerimden dinlediğim hikayeler ve kendi yaşadıklarımla şekillendi. Gençlik yıllarımda Özbek türkçesiyle yazdığım şiirlerim yerel gazete ve dergilerde yayınlandı.  Yayınlanmış olan kitabımda, çoğunluğu Ahıskalı halkımın çektiği sıkıntılar ve vatan hasreti gibi konulardan oluşan şiirlerimi bir araya getirdim. Şiirlerimde aile sevgisi, vefa, merhamet duygularına da yer verdim.