Kırgızıstanda meydana gelen üzücü olaylar hakkında Datübden Gelen açıklamayı bilginize paylaşıyoruz...

#KIRGIZISTAN'DA MEYDANA GELEN ÜZÜCÜ OLAYLAR İLE İLGİLİ ZARURİ AÇIKLAMA!!!

Değerli Milletimiz,

#AhıskalıTürklerin toplum halde yaşadıkları #Kırgızistan'ın Orok köyünde Ahıskalı ve Kırgız gençleri arasında Ramazan bayram namazı sonrası çıkan kavga ve ardından meydana gelen üzücü olaylarla ilgili #DATÜB olarak zaman kaybetmeden gereken çalışma yapılmıştır.

Yapılan çalışmalar ile ilgili olarak ilk olarak #DATÜB Genel Başkanı Sayın Ziyatdin Kassanov #Türkiye Cumhûriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüş, ardından #Türkiye Cumhûriyeti Bişkek Büyükelçiliği ve #Kırgızistan Devlet yetkilileri ile irtibata geçilerek gerekli çalışmalar yapılması ve olayların büyümeden kontrol alınması için gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

Son olarak belirtmek isteriz ki, #DATÜB olarak kesinlikle tasvip edemeyeceğimiz, meydana gelen bu üzücü olaylar ile ilgili #Kırgızistan devleti tarafından hukuki süreç artık başlatılmıştır. Sizleri emin etmek isteriz ki, DATÜB'ün nihai hedefleri içerisinde bulunan #AhıskalıTürklerin yaşadıkları ülkelerde huzur içerisinde yaşamaları için yapılacak çalışmalar doğrultusunda bu olayın faillerinin gereken cezayı almaları için de gerekli hassasiyet gösterilerek, sonuna dek olayların takipçisi olacağız.
Halkımızı sağduyulu olmaya, kışkırtmalara gelmeden soğukkanlı davranmaya çağırıyoruz.

Milletimize saygıyla duyrulur,

#DATÜB Genel Merkezi