Gürcistan’ın Ahıska kentine günü birlik ziyarete atso Başkanı Çetin Demirci, ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, Ardahan Ticaret Odası Meclis üyeleri ile ardahan belediyesi Meclis Üyeleri ve farklı sektörlerden iş adamlarından oluşan kalabalık bir heyet katıldı.

 

Ziyarette, taraflar arasındaki dostane ilişkilerin derinleşmesinin yanı sıra ticari ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi konularında fikir alışverişinde bulundu. Ardahanlı heyet Gürcistan’da karşılayan Ahıska Belediyesi Başkanı Irakli Lazarashvili, Sakrebulo Başkanı David Lomidze, Devlet Mütevelli İdaresi Bölgesel Proje koordinasyon Hizmet Başkanı Marina Gachechiladze ve diğer yerel öz idare başkanları ile tanışma toplantısı düzenlendi.

 

Taraflar, iki ülke arasındaki dostane ilişkileri, gelecekteki işbirlikleri ve kültürel ve ticari ilişkilerin derinleşmesini ele aldı, bölgelerdeki mevcut iş ortamını ele aldı ve ortak projeler yapma konusunda anlaşıldı. Ziyaretin resmi kısmının ardından Ahıska Kalesini ziyaret eden misafirler, kentin tarihi simgeleri ve kültürel gelenekler hakkında bilgi aldılar.

 

ÇİĞDEM KOÇAK / ARDAHANHABER