Dünya Ahıska Türkleri Birliği (Datüb) İstanbulda yaşayan Ahıskalılar için iftar yemeği verdi.12/06/2016 pazar günü İstanbul Fatih Çatladıkapı sosyal tesislerde gerçekleşen İftar programına;İstanbulda yaşayan yaklaşık ikiyüz Ahıskalı katıldı.Ayrıca programa Gebzedeki Ahıska Türklerindende katılanlar oldu.

 

 

 

 

 

Davetlileri, Datüb Genel Sekreteri Fuat Uçar Bey ve Diğer Datüb çalışanları güler yüzle karşıladılar. 

İftar öncesi Datüb Genel Sekreteri Fuat Uçar davetlilere kısa açıklamalarda bulundu. Programa katılan davetlilere teşekkür ederek bu programın Datüb ile istanbul da yaşayan halkımız arasında dayanışma ve kaynaşmaya vesile olmasını diledi. 

Datübün faaliyetleri hakkında konuklara bilgi veren Fuat Uçar: Yakın zamanda Ukraynadan Türkiyeye getirilen Ahıska Türkleri hakkında bilgi verdi, Şu ana kadar kaç ailenin geldiğini ve bundan sonra Ukraynadan gelecek aileler hakkında bilgi verdi. 

 

Datübün daha önce duyurmuş olduğu 22257 Ahıska Türkünün vatandaşlığı hakkında bilgi veren Fuat Uçar Bu kişilerin vatandaşlığa geçirilmesi için son sürece gelindiğini söyledi.

 

Türkiyeye gelen Ahıska Türklerinin bundan sonra oturma izinleri konusunda sıkıntı yaşamamaları için bir proje geliştirdiklerini yakın bir zaman sonra Türkiyeye gelen Ahıska Türklerinin  sıkıntı yaşamadan Türkiyede oturma izni alabileceklerini söyledi.

 

İftar saatinden önce Kuran Tilaveti gerçekleşti, Dualar edildi. Konuklardan da teşekkür konuşöası yapanlar oldu.,

Samimi bir şekilde geçen İftar programı Katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.

Programı tertib eden Datüb ve Emeği geçenlere teşekkür ederiz....

Ajans Ahıska

 

 

 

 

 

 

Programdan Diğer Resimler için Lütfen Tıklayınız.....

 

DATÜB iSTANBULDAKİ AHISKALILARA İFTAR VERDİ