HAKSIZ YERE DEPORT EDİLEN KARABAĞ GAZİSİ   AHISKA TÜRKÜ  ALİŞAN BEKİROV TÜRKİYEYE GELMEK İSTİYOR

Karabağ savaşında bir bacağını kaybedip Gazi olan Ahıska Türkü Alişan Bekirov,  Süresiz Deport kararının kaldırılıp Türkiyeye girmesine izin verilmesini istiyor.

 

 

 Video için tıklayınız  https://youtube.com/shorts/lBqR672AAMU?feature=share

2016 yılında Türkiyeye üniversite eğitimi için gelen  Bekirov sonrakı yıllarda Türkiyeden Azerbaycana gidip geliyor. En son 2018 yılında Türkiyeden Azerbaycana giden Bekirov, Azerbaycanda başlayan Karabağı Ermeni işgalinden kurtarmak için yapılan 2. Karabağ savaşına gönüllü olarak katılıyor. Bu savaşta bir bacağını kaybeden Bekirov, savaştan Gazi  ünvanını alıyor.

 

Yakınlarının tavsiyesi üzerine tedavisini Türkiye’de devam ettirmek isteyen Alişan Bekirov,  Türkiyeye gitmek istediğinde Türkiye gümrüğünde, sınırdaki memur tarafından  kendisinin “bulaşıcı hastalık taşıdığı” gerekçesi ile Türkiye’den sınır dışı edildiğini öğreniyor.

 

Alişan Bekirov : “Türkiye’de yaşadığım sürece hastaneye bir kere dahi gitmediğim ve muayene olmadığım halde sınırda görevli memur bana nasıl bulaşıcı hastalık teşhisi koyabilir ?  Türkiye’den geldikten sonra sağlık kontrolünden geçerek binden fazla askerle birlikte sırt sırta vererek Azerbaycan’ın işkal altındaki toprakları uğruna savaştım ve bu uğurda bacağımı kaybederek Gazi ünvanını aldım.  Bir Türk olarak Türkiye’ye giriş yasağım olduğunu gördüğümde üzüntüden kahroldum” dedi.  

Daha sonra tedavisini Azerbaycanda devam eden Alişan Bekirov, 2022 yılında tekrar Türkiyeye gelmek istiyor. Türkiye sınır kapısında aynı akibeti tekrar yaşıyor. Türkiyeden bulaşıcı hastalık nedeniyle süresiz olarak deport edildiğini öğreniyor.

 

Hiçbir hastalığı olmadan Türkiyeden süresiz olarak deport edilen Alişan Bekirov, karabağ için vatan için bir bacağını kaybetti. Her Ahıska Türkü gibi Türkiye sevdasıyla yanan Alişan Bekirov bir an önce sebepsiz olarak verilen deport kararının kaldırılmasını ve Türkiye ye gelmeyi istiyor.

 Kaynak: Ahıska Gençlik  ve Alişan Bekirov

 

 Video için tıklayınız  https://youtube.com/shorts/lBqR672AAMU?feature=share

 

 

Haberimizden sonra KARABAĞ GAZİSİ   AHISKA TÜRKÜ  ALİŞAN BEKİROV  bize ulaşarak Deportun kaldırıldığını bildirdi. Yardımcı olanlara teşekkür ederiz...