"Vatana Ahıska'ya Dönüş ve Hakların İadesi Komisyonu" Gürcistan’ı ziyaret etti

DATÜB bünyesinde faaliyet gösteren “Vatan Ahıska’ya Dönüş ve Hakların İadesi Komisyonu” üyelerinden oluşan heyet 14-16 Aralık 2023 tarihleri arasında Gürcistan'a üç günlük ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretin temel amacı, Gürcistan genelinde ve özellikle de Ahıska’da yaşayan Türklerin sosyal durumlarını, yaşam şartlarını, yerel toplum ve kurumlarla iletişim ve etkileşim düzeylerini yerinde görmek ve Ahıska’da bulunan siyasilerle buluşarak ileriye yönelik muhtemel işbirliği alanlarını görüşmek idi.

Ajans Ahıska

Bu kapsamda 14 Aralık’ta Ahıska Belediye Başkanı İrakli Lazarashvili ile daha sonra ise Ahıska Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Maka Beridze ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Merab Beridze ile görüşme gerçekleştirildi.

14 Aralık akşamı Ahıska’da yaşayan Ahıskalı Türklerle akşam yemeğinde bir araya gelinerek burada yaşayan soydaşlarımızın hukuki ve ekonomik sorunları dinlenildi.

15 Aralık günü ise Ahıska'da yaşayan ailelerimizin yaşam şartlarını yerinde görmek için Ahıskalı aileler evlerinde ziyaret edildi.
16 Aralık günü ise T.C. Tiflis Büyükelçiliği Büyükelçi Sn. Ali Kaan Orbay ile Tiflis'te görüşme gerçekleştirildi.