Bir istanbul komedisi olan UZUN YOL filminin galası 21 Şubat 2016 Pazar günü Bursa Barışmanço Kültür Merkezinde mükemmel bir katılımla gerçekleştirilmiştir.
 
DPI FILM ' in Yapımcılığını üstlendiği ve çekimlerinin İstanbul ve Bursa'da tamamlandığı ' UZUN YOL 'filminin oyuncu kadrosunda Veysel Uravelli, Muhammed Ali Kibar,Yasin Batur, Enver Özgür bulunuyor.
 
Yönetmenliğini Orhan İLİMDAROĞLU'nun yaptığı Uzun Yol filminin galasına Bursa.B.B Başkan vekili Şükrü KÖSE . Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Orhan ARAS ve   Nilüfer Belediye temsiciler katılımıyla kürsuda pilaket töreniyle başladı.Ardından Filmin Gösterimi yapıldı..
 

Uzun Yol filmi izleyiciyi güldürecek.

 

 

Ahıska Türkleri’nin öncesinde gelmiş bilinmeyen veya unutulmuş özgeçmişlerini vatanlarında gün yüzüne çıkmasını konu almakta. Ahıskalı Şevket karakterininde istanbul’a gelmesiyle mafyaların elinde yaşadıkları komedi açısıyla beyaz perdeye yansıtıldı. Şevket karakteri ile izleyicinin karşısına çıkan Veysel Uravelli ” Filmimiz için ince eleyip sık dokuduk,komediyi farklı bir bakış açısı ile yansıttık.Gerektiği yerde düşündüren gerektiği yerde güldüren bir film ortaya çıkardık” dedi.

Yönetmen Orhan İlimdaroğlu ” Küfürden uzak,argodan uzak film yaparak güldürmek istedik,senaryomuzda saf yalın ve komik bunuda izleyicilere yansıtabildiysek daha güzeli yok” diyor...