Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve beraberindeki heyet, Özbekistan'daki eğitim ağlarını genişletmeye yönelik başkent Taşkent'te temaslarda bulundu.

Taşkent Finans Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Nizamiddin Haydarov ile yapılan görüşmeyle ilgili konuşan Aydın, Özbekistan'da bir üniversite ile iş birliği anlaşması imzalayan ilk yüksek öğretim kurumu olduklarını hatırlattı. Aydın, enstitü iş birliğiyle Taşkent'te maliye eğitimi kursu açmak istediklerini, kasım ayında da ortak bir sempozyum düzenleyeceklerini belirterek, ayrıca iki kurum arasında ortak diploma ile ilgili çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü ve beraberindeki heyet, ülkedeki temasları kapsamında ayrıca Özbekistan Bağımsız Yazılı Basını Destekleme ve Geliştirme Kamu Fonunu ziyaret ederek, Başkan Said Abdulaziz Yusupov ile bir araya geldi. Görüşmede, üniversite ve bünyesindeki İletişim Fakültesi ile fon arasında medya eğitimi alanındaki iş birliğini geliştirme, Özbek gazetecilerin Türkiye'de staj eğitimi gibi konular ele alındı. Görüşmenin ardından Aydın ile Yusupov, üniversite ve fon arasındaki iş birliğini öngören anlaşmaya imza attı.

Öte yandan Taşkent Finans Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Nizamiddin Haydarov da Kastamonu Üniversitesinden heyetle yaptığı görüşmeyle ilgili "İş birliği anlaşması imzalayarak birlikte ektiğimiz fidan derin bir kök saldı. Bu fidan, ileride meyve vererek, iki ülke halklarına hizmet edecektir." dedi.

Taraflar arasında sağlanan mutabakat kapsamında Taşkent Finans Enstitüsü bünyesinde Türk Dili Öğretim Merkezinin kurulmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Haydarov, bu merkezin eylül ayında faaliyete başlayacağını ifade etti. Haydarov, ayrıca Kastamonu Üniversitesi ile iş birliğiyle ortak fakülte kurmak için çalışmalara başlamak istediklerinin altını çizdi.

K:trt avaz