Türkiye Gazetesinden Ahıska Türkleri hakkında asılsız bir Haber!

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Kaynak, "İran'da aldığımız bilgilere göre, yaklaşık 3 milyon mülteci var. İzinsiz mülteci var ve bunlar Türkiye'ye doğru hareketlenme içerisinde" açıklamasını yaptı.

CNNTürk'e konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye'de bulunan 3,5 milyon mültecinin 3 milyonunun Suriyeli olduğunu belirterek, "Afgan, Iraklı, Filistinli, Libyalı, Mısırlı, Gürcistanlı, Ermenistanlı insanlar da var. Ahıska Türklerimiz var. Bir kaç yıldan bu yana bunu söylüyorum. Anadolu aslında bir ana kucağı. Ana kucağı insanların sığınma ihtiyacı olduğunda emin bir şekilde kendisini oraya attığı bir yer" dedi.

Sayın Bakanımız bu açıklamasında Türkiyenin kucak açtığı mültecileri sayarken Ahıska Türklerinin ismide geçiyor. Kanaatimizce Sayın Başbakan Yardımcımız tarafından Burada geçen Ahıska Türklerinin mülteci olarak değilde Türkiyenin kucak açtığı kardeşleri olarak ifade edilmiştir.

 

Sayın Veysi Kaynağın bu açıklamasından sonra olayı haber yapan Türkiye gazetesi vahim bir habercilik hatasını yaptığını görüyoruz.

27.03.2017 tarihli Türkiye gazetesinin ön sayfada verdiği habere göre:

Yaklaşık 3,5 milyon suriyeliyi ağırlayan Türkiyenin yeni bir mülteci akınıyla karşı karşıya geldiği vurgusu yapılırken bu defa iranda bekleyen 3 milyon mültecinin rotasının Türkiye olduğu işaret edilerek sayılan mülteciler arasında Ahıska Türkleride geçiyor. 

Şimdi Haberi yapan Türkiye Gazetesine  soruyoruz İranda ne zamandır ne kadar Ahıska Türkü yaşıyor ve Türkiyeye mülteci olarak girmek istiyor. Malesef Ahıska Türkleri hakkında bilgi sahibi olmadan yapılmış bir haber. Ahıska Türkleri bu ülkenin mensubudur, bu ülkeye mülteci olarak değil vatan olarak geliyorlar. vatanlarına geliyorlar  ve irandan değil. Ajans Ahıska