TİKA Tiflis Ofisi, Gürcistan Gazi İşleri Genel Müdürlüğüne teknik ekipman desteğinde bulundu

TİFLİS (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gürcistan Gazi İşleri Genel Müdürlüğüne teknik ekipman desteğinde bulundu.

Gürcistan Gazi İşleri Genel Müdürlüğünün Tiflis'teki merkezinde düzenlenen törene Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, TİKA Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Gazi İşleri Genel Müdürü Vladimer İmnadze, iktidardaki Gürcü Hayalı partisinin Milletvekili Koba Kobaladze ve diğer davetliler katıldı.

Büyükelçi Yazgan, törende yaptığı konuşmada, "Türkiye'de gerçekten şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim için en yüksek mertebededir. Bu Gürcistan'da da böyle." ifadelerini kullandı.

Gürcü gazilere verdiği desteğinden dolay TİKA'ya teşekkür eden Yazgan, "Gürcistan'ın evlatları bizim de evlatlarımız." dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda çok hızlı geliştiğini vurgulayan Yazgan, "Onun en önemli kısmı savunma alanında. Savunma Bakanımız Gürcistan Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıl dönümünde buradaydı. Dolayısıyla savunma ve askeri alanında şu alandaki ilişkilerimiz zaten yolunda ve gelişerek gidiyor. " diye konuştu.

Şanlı da TİKA ile iş birliği yaptıkları için Gazi İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek TİKA Tiflis Ofisinin burada 24 yıldır birçok alanda faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Gazi İşleri Dairesine destek vermenin TİKA için çok anlamlı ve önemli olduğunu belirten Şanlı,Türkiye Cumhuriyeti olarak dost ve kardeş ülke Gürcistan'da benzer projeler yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

İmnadze ile Kobaladze de Türkiye'nin Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine, kalkınmasına verdiği desteğe teşekkür etti.

 

AA