Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Tiflis'teki Warriors adlı kulüpte yer alan engelli ve otistik çocuklara futbol ekipmanları hediye etti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Koordinatörlüğü, Gürcistan'daki Warriors adlı kulübün talebine istinaden, kulüpte oynayan engelli ve otistik çocuklara futbol ekipmanları verdi.

 

Başkent Tiflis'teki engelliler ve otistik spor merkezinde düzenlenen devir teslim törenine Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, TİKA Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, TİKA ile Warriors kulübünün yetkilileri, veliler ve diğer misafirler katıldı.

Devir teslim töreni başlamadan önce engelli ve otistik çocuklar Büyükelçi Gümrükçü ve TİKA yetkilileri ile futbol oynadı.

Gümrükçü ve Şanlı, 2016 yılından itibaren kulüpte spor dallarından biri olan futbol branşında yer alan 6-14 yaş arası kız ve erkek çocuklara futbol topu, spor kıyafeti, krampon, spor çantaları ve diz koruyucuları verdi.

Büyükelçi Gümrükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün herhalde Tiflis'teki görevim boyunca katıldığım en zevkli etkinliklerden bir tanesine gelmiş bulunuyorum." dedi.

Gürcistan'daki engelli ve otistik çocuklara spor faaliyetleri alanında destek verdiği için TİKA'ya teşekkürlerini ileten Gümrükçü, TİKA'nın Gürcistan'ın kalkınmasına destek verebilecek birçok alanda yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlattı.

Duygularını, "Ama bugün özellikle biraz daha ihtimam ve özel ilgi bekleyen çocuklarımıza yapılan bu yardımı daha önemli buluyorum. Gerçekten elimizdeki hediyeleri dağıttığımız zaman bu çocukların yüzlerindeki o mutluluğu ve gülümseme görmek her şeye değer" ifadeleriyle paylaşan Gümrükçü, bugün hediyeleri teslim ettiği çocukların büyünce Türkiye ile Gürcistan arasındaki dostluğunu güçlü bir şekilde sürdüreceklerine inandığını dile getirdi.

Gümrükçü şunları kaydetti:

"Ben hep söylüyorum Gürcistan ve Türkiye gerçekten stratejik ortak ve komşu olmanın ötesinde gerçek anlamda iki dost ülke. Bu dostluğumuzu her alanda böyle gösteriyoruz. Bu gençler de ileride büyüdükleri zaman Türkiye ile Gürcistan arasındaki o dostluk köprüsünün birer unsuru olmaya devam edecekler diye düşünüyorum." sözlerine ekledi.

TİKA Tiflis Koordinatörü Şanlı da kurum olarak Gürcistan'daki otistik çocuklarının sosyal alanda daha fazla aktif olmaları ve hayata tutunmaları için destek verdiklerini belirtti.

Warriors adlı spor kulübündeki 50 çocuğa hediye verdiklerini ifade eden Şanlı, Warriors kulübünün 50 üyesi, çok güzel ve hayata tutunmaya çalışan engelli ama engelleri aşmaya çalışan 50 çocuğun sportif faaliyetlerini desteklemek için burada bulunduklarını söyledi.

"TİKA olarak bize böyle bir çalışmanın haberi geldiğinde biz seve seve destek vereceğimizi ifade ettik." diyen Şanlı, gelecekte de benzer projeleri desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. AA