Tika'dan Ahıska'ya Dönen Sürgünlere Ev Yardımı

Tika'dan Ahıska'ya dönen sürgünlere ev yardımı

ARDAHAN - TİKA, Gürcistan'da Ahıska ya dönen Ahıska Türklerine yardımlarını devam ettiriyorlar. 
Ata yurtları Ahıska'dan sürgün edilen ve şimdi Ahıska'ya dönen Ahıska Türklerinden 94 yaşında ki Seyfettin Dursunof imkansızlığından dolayı yıkık virane bir ev almasına rağmen burada yaşayamadığı için Posof'lu bir vatandaşın Vale'de aldığı evde kalıyorlardı. Durumdan haberdar olan Tiflis elçisi Zeki Levent Gümrükçü ve TİKA Başkanı Hüseyin Şanlı yıkık evi tamamen onarıp modern bir ev haline getirerek Seyfettin Dursunof'a teslim ettiler.
İki katlı, üç oda ve bir salonla mutfağı olan evin kaloriferleri de döşendi ama daha gaz verilmediği için şimdilik yine soba ile idare edecekler.
Ahıska'nın Vale ilçesine gelen ekipte ateşe ve TİKA başkanının yanı sıra Din Hizmetleri Tiflis Müşaviri Nebi Gümüş te yer aldı.Ajans Ahıska
Tiflis'ten gelen heyet önce evi kontrol ettiler ve hasta olduğu için yeni evine gelemeyen Seyfettin dedeyi kaldığı evde ziyaret ederek yeni evin müjdesini verdiler. Seyfettin dede yatakta olduğu için misafirleri de yatakta karşıladı.

 


Konu ile ilgili açıklama yapan TİKA Gürcistan sorumlusu Hüseyin Şanlı, ulaşılması gereken her yere ulaştıklarını ve ihtiyacı olanların ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. Tiflis Büyük elçisi Zeki Levent Gümrükçü ise Ahıska valisi ve Üniversite yetkilileriyle görüştüklerini ve çok güzel kararlar aldıkları müjdesini verdi.
(HİA-AT)

 


Tika'dan Ahıska'ya Dönen Sürgünlere Ev Yardımı