Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Tiflis Koordinatörlüğü, Gürcistan'ın çeşitli bölgelerinde yaşayan 40 Ahıska Türkü aileye dikiş makinesi yardımı yaptı.

Dikiş makineleri, Tiflis'teki Kafkas Evi'nde düzenlenen törenle ailelere teslim edildi.

Törende konuşan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Gürcistan temsilcisi İsmail Molidze, TİKA Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Molidze, 2015 sonunda başlatılan dikiş makinesi yardımının ikinci etabı çerçevesinde bugün 40 makinenin teslim edildiğini belirterek, ailelere hitaben, "Gelecekte isterseniz bu makinelerle ortak bir atölye kurabilirsiniz." dedi.

TİKA Tiflis Koordinatörü Şanlı da Gürcistan'daki Ahıska Türkü ailelerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, DATÜB ile geçmişte de birçok alanda işbirliği yaptıklarını hatırlattı.

Şanlı, "Bu coğrafyada bulunmanız ve bir arada olmanız bizim için kıymetli, Gürcistan için de bir renk, bir zenginlik." ifadesini kullandı.

Şanlı, dikiş makinelerinin teslim edildiği ailelerin, gelecekte işbirliği yaparak bir atölye kurmalı halinde TİKA'nın ürünlerin satılmasına yardım edeceğini söyledi.