TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kırgızistan’da yaşayan Ahıska Türkleri ile buluştu.

Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Türk Dili Konuşan Ülkeler Asamblesi (TÜRKPA) 7. Genel Kurulu Toplantısı için Bişkek’te bulunan TBMM Başkanı Kahraman ve beraberindekiler onuruna büyükelçilikte kahvaltı düzenledi.

 

TBMM Başkanı Kahraman Kırgızistan’da Ahıska Türkleri ile buluştu

Ahıska Türklerinin, uğradıkları haksızlıklara ve zulümlere rağmen benliklerini koruduğuna dikkati çeken Kahraman, “Nerede olursak olalım birliğimizi hep devam ettireceğiz.” dedi.

Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu vurgulayan Kahraman, “Türkiye’nin, İslam'ın daha da güçlenmesini istemiyorlar. Her seferinde önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Şimdi yeniden ayağa kalkıyoruz." dedi.

Kahraman, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye’ye karşı yapılan büyük bir projenin parçası olduğuna işaret ederek, Ahıska Türklerinden, Kırgızistan’da da varlığını sürdüren FETÖ’ye karşı daha dikkatli olmalarını istedi.

Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Başkan Vekili Abdullah Mahmudov da farklı ülkelerde yaşayan Ahıska Türklerine verdiği destek nedeniyle Türkiye’ye teşekkür etti.

Son 10 yılda Ahıska Türklerinin önemli sorunlarının Türkiye'nin destekleriyle çözüldüğünü dile getiren Mahmudov, TBMM Başkanı Kahraman’dan Türkiye’de okuyan Ahıska Türklerinin bürokratik işlemlerini Bişkek Büyükelçiliğinde yapma kolaylığının sağlanmasını istedi.

Mahmudov, Ahıska Türkleri adına TBMM Başkanı Kahraman’a Kırgız kaftanı hediye etti.

Kaynak: AA