Provokasyonlara Uyamayalım!

Son günlerde sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Ahıska Türkleri adına yüz karartıcı ifadelere rastlamaktayız. Şöyle ki, Ahıska Türklerine vatandaşlık verilmeyeceği takdirde  bazı kişiler referanduma katılmayacaklarını bildirmektedir. Daha doğrusu, Ahıskalıların seçimlerde oy kullanmamaları için uğraş vereceklerini ifade etmektedirler.

Biz, Bursa Birleşik Ahıskalı Türkler Derneği olarak kara propaganda amaçlı yazılan bu ifadeleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Çünkü biz Ahıska Türkleri, sadece oy kullanmak amacıyla vatandaşlığı elde etmek peşinde değiliz. Bizler sandığa sahip çıkmak, vatanımıza sahiplenmek için Türkiye’deyiz. 

 

73 yıldır dünyanın farklı ülkelerinde, çöllerinde, köylerinde vatan mücadelesi veren biz Ahıska Türkleri Devletin ne kadar kutsal bir birlik olduğunu iyi biliyoruz. Türkiye’ye kavuşmak için ömürlerini gurbetlerde harcayan babalarımız bu günleri görmek için gözyaşları döktüler, vatanlarına kavuşamadan dünyadan göç ettiler. Bizler şükür ediyoruz ki, Türkiye’mize kavuştuk. Günümüzde vatandaşlık sorununun kendisiyle getirdiği bir sıra zorluklar vardır, biz bunu inkâr etmiyoruz. Fakat devletimizin bununla ilgili çalışmalar yürüttüğünü görüyor ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. Sadece bir örnek olarak Erzincan ve Bitlis’e göç ettirilen Ahıska Türklerini gösterebiliriz. Son birkaç günde Ankara’da yapılan resmi temaslar bizim için değil midir? Provokatif yazılar bizim işimize engel olabilir. 

Sonda yine belirtmek isteriz ki, Biz Ahıska Türkleri hiçbir zaman oy kullanmak, siyasi meselelerle ülkemize tesir etmek için vatandaşlıktan yararlanmak istemiyoruz. Bizler vatandaşlık elde etmesek bile, vatanımızın taşı olabileceğimiz için çok mutluyuz. Türkiye’ye yük olmak için değil, yükünü üstlenmek için göç etmekteyiz. 

 

 Bursa Birleşik Ahıskalı Türkler Derneği Başkanı PAŞA ALİHAN