AKP, Ahıska Türkleri'nin çığlığını duymuyor

SİYASET / 2015-11-14 15:05:23

MHP  Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 14 Kasım 1944 Ahıska sürgününün yıldönümü ve Ahıska Türkleri'nin sorunlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada  "Türk oldukları için maalesef Ahıska Türkleri AKP iktidarının ilgi ve alakasının dışındadır. Ahıska Türkleri'nin mağduriyetini gönlünde hisseden MHP olarak TBMM'ye iki kanun teklifi sunduk. Ancak her konuda olduğu gibi bu konuda da AKP iktidarı kanun tekliflerimizi görmezden geldi. Göktürk Kitabeleri'ne yol yapmayı milliyetçilik zannedenler Kırım, Suriye, Irak, İran, Türkistan, Balkan, Ahıska Türkleri'nin hatta Türkiye'de yaşayan Türkler'in sorunlarına kulaklarını tıkamaktadır" dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman,  14 Kasım 1944 Ahıska sürgününün yıldönümü ve Ahıska Türkleri'nin sorunlarına  ilişkin yaptığı yazılı açıklamada "Türk Dünyası 1552 yılında Kazan'ın Ruslar tarafından işgali ile başlayan Rus ilerleyişi karşısında maalesef bir birlik oluşturamamış ve rejimleri değişse de Rusların değişmeyen zulmü altında yaşamaya mahkžm olmuştur.

 

" Halklar hapishanesinin " eli kanlı lideri, Stalin'in kararı sonucunda Ahıska bölgesinin beş ilinden 90 binden fazla Ahıska Türkü 14 Kasım 1944'te ata yurtlarından sürgün edilmiştir. Sovyetler dağıldıktan sonra sürgünün sebebi arşivlerden belli olmuş, sürgünün Karadeniz kıyılarını Türklerden temizleme operasyonunun bir parçası olduğu anlaşılmıştır. Ahıskalılar iki saat içinde tren vagonlarına doldurularak, kapalı tren vagonlarında Orta Asya'ya sürülerek Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'a yerleştirilmiştir. Altı hafta süren bu çileli sürgün zamanı sadece yollarda 17 bin Ahıskalı şehit düşmüştür.

14 Kasım 1944 acılı çileli bir yolculuğun başlangıcı vatandan ayrı düşmenin, hasretle tanışmanın ve gurbetle tanışmanın acı bir hikayesidir" dedi.

 

 "BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU VE CUMHURBAŞKANI, AHISKA TÜRKLERİNİN YANINDA DEĞİLDİR" 

 

Büyükataman, "Dünya bu olaya kayıtsız kalmaya devam etmektedir. Söz konusu Ahıskalıların Türk ve Müslüman olmasıdır, Kırım'daki gibi, Kerkük'teki gibi, Hocalı'daki gibi'85 İnsanlık tarihi Türk milleti üzerinde hesap ve senaryoların hiç bitmediğini her şart altında göstermiştir.

 

1944 yılı, Stalin'in Türk dünyası üzerinde kanlı oyunlarını sahnelediği bir yıl olmuş ve bu yıl Türklerin topyekžn katledildiği bir yıl olarak tarih sayfalarındaki yerini almıştır.Dilleri, milliyetleri ve dinleri değiştirilmek istenen Türkler büyük kayıplar verse de Türklüğün asaleti ve İslam'ın azameti sayesinde Ruslaşmamış, Ortodokslaşmamış ve soysuzlaşmamıştır.

 

1944 yılında ana yurtlarından koparılan Ahıska Türkleri, zor şartlarda, Sibirya'da ölüm kalım savaşı vermiş, önemli bir kısmı hayatını kaybetmiştir; kalanlar ise bugün dahi o sürgün hayatını yaşamaya devam etmektedir. Kırım'da olduğu gibi Ahıska Türklerinin vatana dönüş mücadelesinde maalesef ki Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hayal dünyasında yaşayan Sayın Cumhurbaşkanı Ahıska Türklerinin yanında değildir.

 

Yaşı 90'a dayandığı halde hala Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bekleyen amcayı vatandaşlığa almak konusunda AKP iktidarının neden çekindiğini merak etmekteyiz. Aç, biilaç bırakılan kardeşlerimiz burayı vatanları bildikleri için gelmişlerdir. Bir Türk için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edilmemek ne büyük bir yaradır bunu Türklüğü kalbinde, gönlünde hissetmeyenlerin, Türk dendiğinde yüreği titremeyenlerin anlamasını beklemek de elbette akla uygun düşmemektedir" açıklaması yaptı.

 

Büyükataman, şunları söyledi:  "Tabii, " Bizim de suçumuz Ahıskalı Türk olmak mı? İlla bizim de ücretsiz birtakım yardımlardan, sağlık yardımından faydalanabilmemiz için Suriye'ye gidip oradan buraya mı gelmemiz lazım? " diye bu insanlarımız bizlere soruyor. Belki " Alo Fatih " hatlarıyla altyazıları kaldırabilirsiniz ama bu insanların bu sessiz çığlığını susturamayacaksınız.

 

Ahıska Türkleri 3585 sayılı yasa kapsamında Türkiye'ye 1992'den beri giriş yapmışlar ama Türk vatandaşlığını h‰l‰ alamamışlardır. Nedense Rabia Kadir, Türk olduğu için Türkiye'ye sokulmuyor, Ahıska Türkleri, Türk olduğu için Türkiye'de ilgiyi ve alakayı göremiyor. Ahıska Türklerinin emeklilik hakkı h‰l‰ verilmiş değil. Eski Sovyet Cumhuriyetleri'nden aldıkları diplomaları burada tanınmadığı için  bulamamaktadırlar.

 

Kısacası sadece ve sadece Türk oldukları için maalesef Ahıska Türkleri AKP iktidarının ilgi ve alakasının dışındadır.

 

Ahıska Türklerinin mağduriyetini gönlünde hisseden MHP olarak TBMM'ye iki kanun teklifi sunduk. Ancak her konuda olduğu gibi bu konuda da AKP iktidarı kanun tekliflerimizi görmezden geldi.

 

Göktürk Kitabeleri'ne yol yapmayı milliyetçilik zannedenler Kırım, Suriye, Irak, İran, Türkistan, Balkan, Ahıska Türklerinin hatta Türkiye'de yaşayan Türklerin sorunlarına kulaklarını tıkamaktadır.

Milliyetçi hareket Partisi olarak nerede bir mazlum varsa oradayız, nerede bir Türk varsa oralıyız. 

14 Kasım 1944'te kaybettiğimiz soydaşlarımız başta olmak üzere, sürgün, katliam ve soykırımlarda hayatını kaybeden tüm soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz. " 

 

Kaynak:ortadoğu gazetesi