MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karaş Meclis'teki bütçe görüşmelerinde söz hakkı alarak bir konuşma yaptı. Karataş konuşmasında Ahıska Türkleri'nin Türkiye'de yaşadıkları problemleri dile getirdi. Karataş, Bakan Akar ve Soylu'nun uzman çavuş ve uzman jandarmaya özlük haklarının verilmesi ile ilgili destek söz verdiklerini dile getirerek 2 Bakana teşekkür etti.

Ahıska Türkleri'nin şanlı tarihini anlatan Karataş,

"Ademin oğluyum

İnsan soyundan

Ahıska Türkü'yüm

Oğuz boyundan

Törem belli

Dedem Korkut toyundan

Çok içtik kafkasın soğuk suyundan

Naçar kaldım

Bir şey gelmez elimden

Hasret Türküleri düşmez dilimden

Ayrımdım bağımdan, gonca gülümden

Ahıska Türküyüm yılmam ölümden

Ahıska ilinden isimim silinir

Türkmen illerinde dismin dilinir

Çektiğim çileler Türkülerdedir

Gün olur adalet hükmünü verir elbet" şiirini okudu.

KARATAŞ'IN MECLİS KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

"Ahıska günümüzde Gürcistan toprakları içerisinde yer alan, Türkiye'nin Kuzey doğu sınırında Posof'a 15 kilometre uzaklıkta bir şehir. 1829 yılına kadar  Osmanlı İmparatorluğu'na bağlı olan bu şehrin kaderi Edirne Anlaşması ile değişecek, artık Ahıska Çarlık Rusya'sının hakimiyetine girecekti. Bu da Ahıska Türklerinin yaşayacağı zulümlerin başlangıcıydı." diyen Karakaş'ın Meclis'te yaptığı konuşma şu şekilde:

Tarihler 14 Kasım 1944'ü gösterdiğinde Stalin'in almış olduğu karar neticesinde Türk köyleri askerler tarafından kuşatıldı,  bir saat içerisinde küfür, tüfek ve dipçiklerle köy meydanlarına toplanan halk kamyonlarla demir boyları yollarına getirilerek hayvan vagonlarına dolduruldu. İnsanlar haftalar sürecek bir ölüm yolculuğuna çıkarıldılar. Stalin'in emri ile bir vahşet işleniyordu.

Günümüzde 650 bine yakın Ahıskalı Türk vatanlarına hasret yaşamaktadır. Bu insanlık suçudur. Bu sürekli dem vurdukları insan haklarına ve hatta insanlığa yakışmayan bir zulümdür. Bu zulmün son bulması ve sorunların çözümü anlamında ivedilikle yapılması gerekenler ise şunlardır:

Türkiye'ye gerek iskanla gerekse serbes göç ile gelen Ahıska Türklerinin doktor ve diğer meslek grupları kendi branşlarında çalışabilmeleri için diploma denklikleri büyük sorun oluşturmaktadır. Denklik konusunda YÖK tarafından yabancılara uygulanan prosüdürden ayrı tutularak, bir defaya mahsus istisnai olarak denklikleri verilerek sorun ortadan kalkmış olacaktır.

Ahıska Türkleri'nin yaşadıkları ülkelerde yıllarca çalıştıktan sonra, Türkiye'ye iskanlı göç ile gerekse serbest göç ile gelen Ahıska Türkleri'nin çalıştıkları ülkelerdeki sosyal güvenlik ve emeklilik haklarının Türkiye'ye aktarılması aynı zamanda sosyal güvenlik ve emeklilik haklarının mağduriyetinin giderilmesi iskanlı göçün devam ettirilmesi gerekmektedir.

01.01.2018 tarihinden sonra Anavatanımıza göç eden Ahıska Türkleri ailelerinin ve 9 ülkede yaşayan Ahıska Türkü halkımıza uzun dönem oturma izninin verilmesi elzemdir.

Türkiye Cumhuriyeti 3.5-4 milyon Suriyeli'ye kayıtsız şartsız kucak açmış, misafir etmiş, bağrına basmıştır. Buna rağmen soydaşımız, kandaşımız olan Ahıska Türkleri kardeşlerimize gerekli özen gösterilmemektedir.

Türkiye Cumhuriyeti 75 bin Ahıska Türkü'ne ev sahipliği yapmaktadır. 30 binden fazla Ahıska Türkü'ne vatandaşlık verilmiştir. Türkiye'ye müracat eden kardeşlerimizin işlemlerinin hızlanarak devam etmesi gerekmektedir.

Merhum Şair Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya Türküsü adlı şiirnde söylediği gibi:

"Öz yurdunda garipsin, öz yurdunda parya"

Biz de buradan haykırıyoruz, öz yurt da bizim öz vatan da bizim.

Dünyanın neresinde bir Türk varsa; ona sahip çıkacak olan da biziz.

Bütün Türk dünyası ve Turan illerine selam olsun.

MHP'nin seçim beyannamesinde bulunan uzman çavuş ve uzman jandarmaya özlük hakları ile ilgili grubumuz adına teklifte bulunmuştuk. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu destek vereceklerinin sözünü vermiştir. Huzurlarınızda Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına 2 Bakanımıza teşekkür ediyorum.