Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili, "Bu saldırı devletimize milletimize medeniyet coğrafyamıza ve bütün insanlığa yapılmıştır bunun bilinmesini istiyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın TopçuAnkara'daki terör saldırısıyla ilgili, "Bu saldırı devletimize milletimize medeniyet coğrafyamıza ve bütün insanlığa yapılmıştır bunun bilinmesini istiyorum" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ahmet Yesevi Kültür Derneği tarafından düzenlenen 'Ahmet Yesevi'nin Işığında Dilde Fikirde İşte Birlik' Programına katıldı. Milli Kütüphane'de gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada Bakan Topçu, bölücü terör olaylarına değinerek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

 

 Ankara'daki terör saldırısına da değinen Topçu, "Bu saldırı devletimize milletimize medeniyet coğrafyamıza ve bütün insanlığa yapılmıştır bunun bilinmesini istiyorum. Bu yapılan saldırının bir tek nedeni vardır. Birileri geçmişte medeniyet coğrafyamızda yüzyıl evvel bir ameliyat gerçekleştirdi. Bizim haritalarımızı, bizim medeniyet coğrafyasının haritalarını oturdular ceplerinde belirlediler.

 

 Aslında kimsenin derdi Osmanlıyı sadece savaşta yenmek değildi. Osmanlıyı parça parça etmekti. Bunu başardılar. Şimdi de aynı bu bizim medeniyet coğrafyamızı yeniden dizayn etmek istiyorlar. İşte o noktada Ankara'da bombalar patlıyor ki o ameliyat masasında medeniyet coğrafyasını ayağa kaldıracak Ankara olmasın isteniyor. Asıl neden budur. Orada yapılacak ameliyatta Ankara masada olmasın. Türkmenler kaderiyle baş başa kalsın, Arap kaderiyle baş başa kalsın. Yani ümmetin her bir bahadır evladı oralarda kaderleriyle baş başa kalsın ve Türkiye bu işin içinde olmasın.

 

 Bir hayalimiz var hep beraber Kürdü Türkmen'i başı açığı başı kapalısı Alevisi Sünnisi kim kendini ne şekilde ifade ediyorsa doğduğu yerde doysun başı dik karnı tok olsun, ay yıldızlı al bayrak altında öncelikle tam bağımsız güçlü bir Türkiye olsun" ifadelerini kullandı.

 

 

"SİZ ORADA ÖNCE AHISKA TÜRKLERİNİN ULUSLAR ARASI HAK VE HUKUKUNUN GEREĞİNİ YAPIN"

 

Bakan Topçu, konuşmasına şöyle devam etti: " Gürcistan şuanda Türkiye'nin desteğiyle gerçekten tabi ki bizimde görevimiz komşularımızla iyi geçineceğiz. Onların toprak bütünlüğü gibi hiçbir şekilde hiçbir problemimiz olmaz. Ama buradan Abhazya Türkiye temsilcisi beni ziyarete geldiği için Büyükelçimizi çağırıp nota veren Gürcistan hükümetine Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanı olarak şunu söylüyorum;

 

Benim ülkemde 500 bin nüfuslu Abhazya var ve benim bunlar gelinim, damadım. Gelinimi, damadımı evime kabul edemeyecek miyim? Siz orada önce Ahıska Türklerinin uluslar arası hak ve hukukunun gereğini yapın. Orada önce onu yapın. Bizim hiç kimseden pervamız yok. Bizim atalarımız dünya tarihinde merhametiyle, kahramanlığıyla biliniyor. Bizim atalarımız ve bizim ellerimiz tertemiz. Bizim insanlığın kanında ellerimiz yok. Her şeyden bir haber davranıyorlar. Anadolu coğrafyasında 500 bini aşkın Abhazya nüfusu var. Ben Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanıyım. Yani beni gelinim, damadım, torunum ziyarete gelecek 'aman ha sen gelme birisi bize dış ilişkilerde şunu yapar' bu kabul edilebilir bir şey değil. Herkes her devlet önce üstüne düşeni yapacak, işini yapacak.

 

Dünya barışına, insanlığa, huzura katkıda bulunacak." "GÜRCİSTAN'A ULUSLAR ARASI ANLAŞMANIN HUKUKUNU YAP DEMEKTEN BAŞLAMAK KAYDIYLA DAHA ÇOK ŞEYLER YAPILACAĞINA İNANIYORUM"

 

Ahıska Türkleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Topçu, "Bu hükümet gerçekten Sayın seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Başbakan bunu titizlikle takip ediyor. Bunun için teşekkür ediyorum ama bende yeterli görmüyorum. Yerleşim yerlerinden başlamak kaydıyla ve bir tamamını derlemek, toparlamak kaydıyla ve Gürcistan'a uluslar arası anlaşmanın hukukunu yap demekten başlamak kaydıyla daha çok şeyler yapılacağına inanıyorum. Kimse beni vazgeçiremez. Benim adım Yalçın Topçu. Her yerde göğsümü gere gere derim ki, benim kızıl elmam AB değil, benim kızıl elmam dilde fikirde işte bir olmuş Türk İslamiyeti. Onların hayalleri var. Onların diyecekleri var. Benim diyeceklerim ve hayallerim olmayacak öyle mi?" şeklinde konuştu. - ANKARA

 

share buttons

 

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz:

 

Yeni Yazılardan Haberdar Olmak İstermisiniz? :

e-maili’inizi kutuya yazıp Göndere basın. AjansAhıska e-Bülten