Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği 7 -10 Nisan 2016 tarihinde 68 kişiden oluşan bir grupla Kazakistan'da  bulunan Türkistan şehrini ziyaret düzenledi.

Ziyaretin amacı Türkiye'nin desteği ile yapılmış Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin kabrini, Uluslararası Kazak Türk Üniversitesi'ni ve Türkistan'daki Yeni Camii ziyaret etmekti.


Dokuz  Ahıska doğumlu Dede ve Nine,  5 imam, orta ve genç neslin  Türkistan Ziyaretine  katıldığı grup Geziden çok memnun kaldılar. Hoca Ahmet Yesevi Hazlerlerinin Türbesi ziyaretinde  kuranlar okundu, dualar edildi.

Gezi dönüşünde 70 Bin Ahıska Türkünün yaşadığı Çimkent  şehrinde ve Taraz bölgesinde bulunan Ahıskalılar ile görüşmeler düzenlendi.

Çimkent şehrinde dernek başkanı Latifşah asanov un ev sahipliğinde yapılan görüşmeleri çok verimli geçti, unutulmaz anlar yaşandı. Dernekler arasında bir dostluk Protokolü imzalandı.

Kırgızıstan Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Reşad Şamilov: Yapılan bu görüşmeyi ve bundan sonra yapacakları program hakkında şöyle dedi:

 İnşallah bundan sonra ülkelerimiz ve derneklerimiz arasında sıkı işbirliği  ve ortak programlar gerçekleşecektir. Derneğimiz Nisan ayı içerisinde başka bir grupla da Türkistan'ın ziyaret etmeyi planlamaktadır. Derneğimizin danışmanlığında yapılan Ahıskalı Türkler filmi ile Kazakistanlı kardeşlerimize misafir olacağız.

Bizlerde Yapılan bu faaliyetlerden dolayı Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Reşad Şamilov Bey’e Teşekkür ediyoruz…

Ajans Ahıska

Geziden Kareler için tıklayınız:

 

 

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz: