Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneğinin organize ettiği Türkistan ve Ahmet Yesevi Hazretleri Türbesi Ziyaretleri devam ediyor.

Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği organizesiyle gerçekleşen Türkistan Ziyaretlerinin İlki geçtiğimiz günlerde olmuştu. Her Ay düzenli olarak gerçekleşmesi düşünülen Türkistan ve Ahmet Yesevi Hazretlerinin dergahı/türbesi ziyaretlerinin ikincisi 24-27 Nisan 2016 tarihlerinde;  Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Keneş Köyü Temsilcisi İş Adamı Ethemşah DURSUNOV Bey başkanlığında Kırgizistanda yaşayan Ahıskalı Genç ve İhtiyarların iştirakiyle gerçekleşti.

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz:

 

 

 




{C}

 

 

 

 

 

 

 

Gezinin birinci gününde : Ahmet Yesevi Hazretlerinin Türbesi ziyaret edilerek dualar edildi, Camisinde namazlar kılındı. Ahmet Yesevi Hazretlerinin ders verdiği mekanlar dolaşıldı.

Gezinin ikinci gününde Üç tane kurban kesilerek Ahmet Yesevi Üniversitesinde eğitimlerini sürdüren Öğrencilere hediye edildi. Günün diğer kısmında Ahmet Yesevi Üniversitesi Gezildi. Gezi sonunda Jambula doğru yol alırken Bayraz köyünde yaşayan İş adamı Hafız Aliyev in davetiyle Geziye katılan konuklara yemek ikramı oldu. Bu ikramdan sonra gezi heyeti Bişkek şehrine  döndü.

Ajans Ahıska

 

 

Geziden Kareler: