BİŞKEK (AA) – Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Raşad Şamilov, Gürcistan’da felç geçirdikten sonra tedavi için götürüldüğü İstanbul’dan dört buçuk ay sonra ülkesine döndü.

Manas Uluslararası Havaalanında Şamilov’u, Ahıska Türkleri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve köy temsilcilerinden oluşan bir grup tarafından karşıladı.

Şamilov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık durumunun üç ay öncesine kadar çok iyi olduğunu belirtti.  Ajans Ahıska

Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Başkanı ülkesine döndü

Eski sıhhatini geri kazanmak için doktorlarının tavsiyelerini uygulayacağını ifade eden Şamilov, Gürcistan’da sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından İstanbul’da tedavisinin devam ettirilmesi için uçak gönderen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a kendisi, ailesi ve milleti adına teşekkür etti.

Kırgızistan’da yaşayan 40 bin civarındaki Ahıskalı Türklerin dernek başkanlığı görevini 2012 yılından bu yana sürdüren Şamilov, rahatsızlandığında önce Ahıska’daki şehir hastanesine daha sonra başkent Tiflis’teki 1 Numaralı Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Beyin felci teşhisi konulan Şamilov’un tedavisine İstanbul’da devam edilmişti.

Gürcistan’ın Ahıska bölgesinde yaşayan Türkler, dönemin Sovyet Birliği lideri Josef Stalin, 14 Kasım 1944’te ani bir operasyonla 100 bine yakın Ahıska Türkünü, ana vatanlarından zorla çıkartarak trenlerle Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’a sürmüştü.

Günümüzde Kırgızistan, Kazakistan, Rusya, Azerbaycan, Özbekistan, Türkiye, Gürcistan, ABD ve Ukrayna’da 500 bine yakın Ahıska kökenli Türk yaşıyor.

Ajans Ahıska
Ahıska Türklerinin Haber Ajansı  www.ajansahiska.com
Ajans Ahıska Sosyal Medya Adreslerimiz:
facebook: https://www.facebook.com/ajansahiska
twitter: https://twitter.com/ajansahiska
İnstagram: https://www.instagram.com/ajansahiska/
Odnoklassnik: http://ok.ru/ajansahiska
youtube: https://www.youtube.com/user/dikab66