“KASSANOV’UN BURSA ÇIKARMASI”


Muazzam Kalabalık


Müthiş bir çaba ve müthiş bir MİLLET kaynaşması var idi. O gün, yani 19.09.2019’da, Bursa Ahıska TÜRKLERİ, beraberlik aşkıyla kültür merkezinde genel başkanını karşıladı. İstisnai hak ve Vatandaşlığın yanı sıra, Lidere özlem, güven ve inanç net olarak göz önündeydi. Hastalarımızın, yetimlerin, ihtiyaçlılarımızın, Allah yolunda hac adaylarımızın, yurtlarında sıkıntılar yaşayanların, mağdur edilenlerin, eğitim almak isteyenlerin, gazilerimizin, Şehit ailelerimizin, vatandaş olamayanların yanında dik duran yiğit, Milleti Selamladı. Param parça olmuş, sürülmüş, hakları gasp edilmiş aziz Milletimizin çıkarları için, dünyanın her yerine seferber halde, diplomatik süreci, kanunlar nezdinde gereğini yapan, Ziyatdin İsmihanoğlu KASSANOV’un, Bursa çıkarması tarih sayfalarına geçmiştir.

 


Vatandaşlık ve Bürokrasi


DÜNYA Ahıska TÜRK’leri Birliği (DATÜB) nezdinde, takip edilen ve gayretle çaba gösteren anlayış, Ziyatdin KASSANOV ve Ekibi tarafından sevinçle neticelendirilmiştir. Ülkemizin zor durumlardan geçmesine rağmen, Ahıskalı Türklerin bu coğrafyanın öz fertleridir görüşü, bir kez daha başarıya ulaşmıştır. Bürokrasinin farklı bölgelerde farklı bir biçimde işleyişi toplumu tabi ki yorar. En son 8 yıl bundan önce (2009) istisnai Vatandaşlık haklarımız tanınmış idi.

 

DATÜB’ ün 2 yıllık çalışması neticesinde yaklaşık 23.000 Ahıskalı Türk kardeşlerimiz vatandaşlığı hak kazanmışlardır. Ayrıca, Rusya-Ukrayna krizi neticesinde evlerinden ve yurtlarında perişan olan bu Millet, Türk Devlet Başkanı R.T.Erdoğan tarafından Türkiye’ye iskanlı olarak kabulüne ve 677 ailenin en son kafilesi ise 22 Eylül 2017’de Erzincana yerleştirilmişlerdir.


Parazitler ve Nifak Tohumları
Parazitin Bilimsel Anlamı;

  1. Başkasının Sırtından Geçinen Bedavacı Kimseye.
    2. Herhangi bir işte, olayda sorun çıkaran kimselere.
    3. Herhangi başka bir canlının vücudunda yaşayan ve canlıdan beslenerek hayatını devam ettiren organizmalara.    

Nifak Tohumunun Anlamı

1. Geçimsizlik ve anlaşmazlıktan mahrum olan kimseler. 

2. İyi niyetli gözüken, yavaş ve sinsi biçimde kendi çıkarlarına dönen kimseler.
3. Huzursuzluk ve ara bozucu kimseler.

 


Bunlarla mücadeleye devam edeceğiz, insanlıktan nasibini almayanların kanıta ve sübuta gerek değildir. Genel Başkanımızın deyimi ile “Davamızı hainlere teslim etmeyeceğiz” anlayışı bizlere umut vermektedir. Aziz Milletimizin ve Türk Tv medyasının gözleri önünde, boyunları bükük ve zavallı durumlara kaldı birileri. Bunların dünyasında sözde yenilen pehlivan güreşe doymazmış anlayışı bulunmaktadır. Oysa Milletin tokadı ve neticesinde umarım iyi bir ders almışlardır.

Ahıskalı TÜRK’ler davasına ve Liderine sahip çıkmıştır. Programımızdan üç gün sonra, 22.09.2017 tarihinde ABD’de bulunan sn. Cumhurbaşkanımız toplantısında da, aynı sahneler tekrarlanmıştır. Sözde sizden biri olarak gözüken hainler, salondan def olunmuşlardır.


Şeyh Edebali’nin Damadı, Osman beye nasihati ile yola çıkarsak.
Aziz Milletim Lidere Aynı satırları iletmiştir :


Ey Oğul! Güçlüsün, akıllısın, söz sahibisin; ama bunları nerede, nasıl kullanacağını bilmen şart. Dâima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın. Azminden sakın dönmeyesin.


Vazifen çetin, yükün ağırdır biliriz. Açık sözlü ol!.. Her sözü üstüne alma, Yiğit olan kördür, kötülüğü görmez. Sağırdır, kem sözü işitmez. Dilsizdir, her ağzına geleni demez.


Ey Oğul!.. Üç kişiye acı: Cahillerin içindeki âlime.. Zengin iken fakir düşene.. Hatırlı iken itibarını kaybedene.. Şunu da unutma! İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın. Allah-û Teâlâ (cc) yardımcın olsun.
Devlet ve Aile Terbiyesi içerisinde, kolektifini ve ekibini akılla koordine eden, değerli Liderrimizi ve Genel başkanımızı her platformda temsil etmeye, savunmaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki; Lidere vefa ile hürmet, Milletine ve Kültürüne olan güvendir. Dünyanın 9 ülkesinde yaşayan kardeşlerimi, 15 Temmuz, Çanakkale ve Sarıkamış mücadeleleri ile Vatanı korumak bizlere örnek olmalıdır. Aynı anlayışa hepimiz davetliyiz.


Aziz AZİZ Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Dr. Öğrencisi