Genel Baskan Ziyatdin Kassanov mesajinda, “Türk dünyasinin büyük kizi olarak tanidigimiz Ahiskali Türklerin bacisi Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili, Kültür Komisyonu Baskani Ganire Pasayeva’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yasiyoruz. Ganire Pasayeva, sadece Azerbaycan halki için degil tüm Türk dünyasi için bir deger, iliskilerin gelistirilmesi ve gelecegi adina hayata geçirdigi özverili çalismalariyla taninan, bilinen bir isimdi.

 

Ahiskali Türklerin gurur kaynagi olan Ganire Pasayeva, kültürel baglari güçlendiren ve Türk dünyasinin birligine katkida bulunan bir kisilikti. O, her platformda Ahiskali Türklerin sorunlarini dile getirdi, haklarini savundu. Türk dünyasina olan sevgisi ve bagliligi, onun her zaman takdir edilen biri olmasini sagladi. Onun kaybi, Türk dünyasinin büyük bir degerini kaybetmesi anlamina geliyor.” dedi.

DATÜB Genel Baskani Ziyatdin Kassanov, mesajinda Pasayeva’nin her zamana Ahiskali Türklere destek oldugunu da belirterek, “Büyük DATÜB ailesi olarak, Ganire Pasayeva’nin ailesine, sevenlerine ve tüm Türk dünyasina bassagligi diliyoruz. Onun anisini yasatmak, onun örnek liderligi ve fedakarligiyla ilham almaya devam etmek için elimizden geleni yapacagiz. Ruhu huzur içinde olsun. Allah rahmet eylesin” ifadelerine yer verdi.

 

iha