İstanbul Göç İdaresi Müdürlüğü Tarafından Vali Yardımcısı ve Göç İdaresi Müdürü sayın Nuri Yazıcı ile Uzman Personelin katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı ve İl Müdürü sayın Nuri yazıcı'nın açılış konuşmasında Müdürlüğümüz İlk defa Ahıska Türkleri için böyle bir program yaptık çünkü sizler bizim bir parçamızsınız sizler için ne yapabiliriz bizlerden ne istiyorsunuz bunları birinci ağızdan duymak istedik.

Daha sonra kürsüye davet edilen Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar sözlerinin başında önce Genel Başkanımız Sayın Zİyatdin Kassanov'un selamını ve hayırlı bir çalışma olması dileklerini  ileterek,gönlümüz sizlerin Ülkemize geldiğinizde hiç bir sorunla karşılaşmadan rahatça yaşamınızı sağlamanızdır, inşallah bugünlerde gelecektir. DATÜB olarak bu konularda elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.

 

İstanbul'da yaşayan Ahıskalı halkımıza gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı Vali Yardımcısı Göç İdaresi Müdürüne DATÜB adından bir plaket takdim edilmiştir. Programın devamında uzman personel tarafından bir sunum yapılarak ikamet tezkeresi başvurusu ile ilgili geniş bilge verilerek soru cevaplama yapılarak program sona ermiştir.