Erzincan’da Ahıska Türkü çocuklar arasında İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, Başbakan Binali Yıldırım’ın koordinasyonuyla Ukrayna’dan getirilerek Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü çocuklar arasında Erzincan Gençlik Merkezi’nin katkılarıyla ’İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma’ yarışması yapıldı.


Üzümlü İlçesi’ne bağlı Geyikli Köyü Şehit Polis Hakan Can İlkokulu’nda eğitim ve öğrenimlerine devam eden 12 Ahıska Türkü çocuğun katıldığı yarışmaya aileler de katılarak çocuklarının heyecanına ortak oldular. Yarışma Geyikli İlkokulu konferans salonunda düzenlendi.

 

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çocuklar koro halinde "Türkiyem" şarkısını söylediler. Yarışmada jüri üyeleri ilk 3’e giren yarışmacıları belirlemekte zorlandı. İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen ve öz vatanlarında İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışı içerisine giren öğrencilerden Zeynep Yıldız birinci olurken Ayşe Muhammed İkinci Büşra Uzun ise üçüncü oldu.

Ahıska Türkü çocuklar İstiklal Marşı’nı güzel okumak için yarıştı
Yarışmanın birincisi olan Zeynep Yıldız İstiklal Marşı’nın vatan sevgisini ve vatan aşkını kendisine anlattığını söyleyip, "Milletimizin marşını güzel okumaya çalışmak benim için çok önemliydi. Yarışmanın birincisi olarak Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı kitabını hediye ettiler. Bu kitabı sürekli okuyacağım" dedi.

Ahıska Türkü çocuklar İstiklal Marşı’nı güzel okumak için yarıştı


Yarışma hakkında bilgi veren Geyikli İlkokulu Müdürü Fatih Şahin "Bu yıl İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıldönümü bizim için daha farklı bir anlam ifade etti. Çünkü Ahıska’dan sıkıntılar çekip ülkemize gelen kardeşlerimizden okulumuza gelen çocuklar oldu.

Ahıska Türkü çocuklar İstiklal Marşı’nı güzel okumak için yarıştı

Bizlerde İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümünde Erzincan Gençlik Merkezi’nin katkılarıyla çocuklarımız arasında İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması düzenledik. Bizlerin en büyük görevi milli ve manevi değerlerimizi çocuklarımıza kazandırmaktır" dedi.
Yarışmada dereceye giren çocuklara Erzincan Gençlik Merkezi tarafından Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eseri hediye edildi.

 
 

 İHA