ERZİNCAN

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilenAhıska Türkleri için Birlik Vakfı Erzincan Şubesi tarafından iftar programı düzenlendi.

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, Birlik Vakfı Erzincan Şubesi tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Kentteki özel bir salonda düzenlenen iftar programında, ilahiler okundu, Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır dua etti.

 

 

Datüb İstanbuldaki Ahıskalılarla İftar Yemeğinde Buluştu

 

 

 

 

Programda konuşan Erzincan Valisi Süleyman Ali Arslantaş, Ahıska Türkleri'nin Erzincan'da mutlu bir yaşam sürdüğünü söyledi.

Daha önce birçok zulme maruz kalan Ahıskalı ailelere kucak açtıkları için mutlu olduklarını ifade eden Arslantaş, şöyle konuştu:

"Ancak içimiz biraz buruk. 'Keşke bu kadar geç kalmış olmasaydık' diyoruz. 72 yıldır Ahıska'dan Özbekistan'a, Özbekistan'dan Ukrayna'ya ve dünyanın dört bir yanına doğru sürgün olan yaklaşık bir milyon kardeşimiz var. Onların her birinin bugüne kadar yaşamış oldukları acıları yürekten paylaşıyoruz. Bir nebze olsun hafifletebildiysek ne mutlu bize. Buraya yerleştirdiğimiz kardeşlerimizde sevinerek öğrendim ki çalışmak isteyip de istihdam edilmeyeni yok. Çocuklarımız okullarına gidiyor, evlerde huzurluyuz, 5 vakit ezanı duyuyoruz, mutluyuz. Bu akşamki programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum."

Programa katılan Ahıska Türklerinden Hamit Eyüp de kendileri için düzenlenen programdan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Allah razı olsun huzur içerisindeyiz. Orucumuzu tutuyoruz. Bize değer verdiler, bizim için program düzenlediler. Buradaki Ahıskalılara sorsanız herkes çok mutlu, herkes çok dualar ediyor." diye konuştu.Ajans Ahıska

Muhabir: Yakup Bakar

AA