Ermeniler AHISKA`da Yine İştaha Geldi


           Ahıska`da yaşayan Ermenilere Rusya pasaportları verildiğini bilmeyen yok. Gürcistan resmi dairelerinin buna gıkı çıkmazken Ahıska`ya göç eden yurdun asıl sahibi Ahıska`lı Türklere ülkede çifte vatandaşlık yasağını bahane ederek vatandaşlık hususunda ipe un sermektedirler.

 

Biz Ahıskalı Türkler diyoruz ki, tarihte Gürcü halkı Ermenilerle değil, Kıpçak Türkleri ile güçlenmiştir. Ata-babalarımızın yardımı ile Kurucu IV David ve Kraliçe Tamara Gürcü halkını ihya etmiş, ülke sınırlarını genişletmişler. Kıpçak Atabekler her zaman Gürcü halkına saygılı davranmış, askerine komutanlık bile etmişler. Fakat Ermenistan her fırsatta "komşuları" için sisli hava ortamı ummuştur. Sinsi planlarını saman altından su gibi yürütmüştür.

Bunlardan biri de maalesef haberde geçtiği gibi Cavahetiya`yı (AHISKA`yı) Gürcistandan koparma istekleridir. 

 

      Ahıska`lı Türkler olarak Gürcistan`dan temennimiz şudur. Bu topraklardan 70 sene önce sürülen insanlara fırsat verin de ata-babalarının mezarları, mescitleri ve zorla dışarı atıldıkları baba ocaklarına dönsünler.

Gürcü ihtiyarların ağlayarak söyledikleri "siz gittiniz bereket gitti, huzur bitti" ağıtları son bulsun. Bölgeye huzur gelsin.

Bakın Ahıskalılardan kimseye zarar gelmediği için Amerika bile görevdaşlık ve topluma sinerji kaynağı olarak 12000 nüfusu ülkesine götürdü. Bu insanlar cana -can katan, bulunduğu yeri ihya eden insanlar olduğu içindir. Siz de bunların vatanlarına dönmelerine fırsat verin de bu güzel mekan sahipsiz lokma gibi onun bunun iştahını kabartmasın. 


   Ermenilerin Cavahetiya sorunu şimdilik zayıf olmalarına rağmen Gürcistan'ı rahatsız ediyor. Nitekim bu sinek küçükse bile mide bulandırmaya devam edecektir. Yarın karnı tok, sırtı pek olunca Osmanlı`ya, Azerbaycan halkına yaptıklarından daha kötüsünü yapacakları onların kısacık tarihlerinden bellidir. Geç olmadan Gürcistan Ahıskalı Türklerle bölgeyi garanti altına almalıdır.

http://anspress.com/index.php?a=2&lng=az&cid=1&nid=371305

 
anspress.com
Cənubi Qafqazda yeni münaqişə ocağı. Erməni tərəfi ilə Gürcüstanın maraqları toqquşur.

Yrd. Doç. Dr. Ahmed NİYAZOV

 

K.T.Ü İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi