Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş ve beraberindeki heyet Pennsylvania eyaletinin Philadelphia şehrinde yaşayan Ahıska Türklerini ve Delaware Diyanet Cami’yi ziyaret etti

Forum USA

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Washington Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Fatih Kanca, Doç, Dr. Sami Erdem, Diyanet İşleri Bakanlığı Uzmanı Ahmet Yıldız, Diyanet Center Din Görevlileri Ali Tos ve Mehmet Ali Aracı Philadelphia’da yaşayan Ahıska Türklerini ziyaret etti.

Philadelphia Ahıska Türkleri Cami imam hatibi Fatih Dursun’dan bilgi alan Keleş, cemaatle bir araya geldi. Ahıska Türkleri’nin yaşadığı sıkıtılar ve zulümlerde bahsetti. Keleş: ‘Tüm zorluklara rağmen dinine ve vatanına bağlı olarak varlığını muhafaza ettiler bunlardan dolayı kendileriyle iftihar ediyoruz.’


Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı: ‘Vatan hasreti denilince Ahıska Türkleri ve Kırım Türklerini hatırlarım. Sizlerin Türkiye’ye bağlılığınız ve beslediğiniz sevgi bizlere onur veriyor. İslami ve milli kimliğinizi ebediyen sürdürmeyi nasip edersiniz inşallah’ açıklamasını yaptı.


Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr.Ekrem Keleş ayrıca bir konuşma gerçekleştirdi.

Günün anısına Türk – Ahıska Dernek Başkanı Shuhrat Temirov, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Keleş’e plaket takdim etti.

Delaware Diyanet Cami’nde kahvaltı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş ve beraberindeki heyet Delaware Diyanet Cami’yi ziyaret etti ve cemaatle kahvaltı yaptı. Güncel fıkıh sorularına cevap veren Keleş cemaatin sorularını cevapladı. Delaware Diyanet Cami İmamı Abdul Fatih Demirbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş’e cami ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.