share buttonsAjans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz:

 

 

Ahıska'da yaşayan Ahıskalı Aileler. 25.12.2015y.

Geçen Hafta Dünya Ahıska Türkleri Birliği ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Tarafından Ahıska'da ve Tiflis'de Yeni gelen ailelere Dikiş Makinesi dağıtıldı. 17.11.2015 Yılında Ahıska'da DATÜB Gürcistan temsilcisi Sayın İsmail Molidze Ahıskalı aileler ile görüşmesinde, ben sizlerin yanınıza boş gelmedim, sizlere müjdem var diyerek yakın zamanlarda Ahıska'ya yeni göç eden Ahıskalı ailelere destek amacıyla TIKA Başkanlığıyla konuştuklarını ve TIKA tarafından DİKİŞ makine alınıp DATÜB ile birlikte bu ailelere dağıtılacağının müjdesini vermişti.

Sayın Başkanımız İsmail bey, bu Dikiş makinelerle Ahıskalılar bir kooperatif kurabileceklerini ve hepsi aynı yerde çalışıp kendi ürünlerini satıp para kazanabileceklerini, yada herkes kendi evinde kendi ürünlerin dikip bundan gelir kazanabileceklerini söylemişti.

Bu görüşmeden kısa bir zaman içerisinde DATÜB girişimiyle TIKA tarafından 40 adet Dikiş makine alındı ve DATÜB Gürcistan Temsilcisi Sayın İsmail Molidze'ye teslim edildi.

Sayın Başkanımız İsmail bey, 25.12.2015 Tarinde Ahıska'da Ahıskalı Ailelerle kısa toplantı yaparak onlara verilen sözü yerine getirdiklerini ve bu konuyla ilgili DATÜB Temsilciliğinde alınan kararı beyan etti.

Sayın Başkanımız İsmail bey DATÜB Temsilciliğinin kararıyla 40 adet Dikiş makine dağıtımını II etapa bölerek, ilk etapta 25 adet Dikiş makineyi Ahıska, Abastuman ve Vale de yaşayan Ahıskalılara dağıtacaklarını ve geriye kalan 15 adet Dikiş makineyi ise ikinci etap olarak Tiflis'de yaşayan Ahıskalı ailelere dağıtacaklarını söyledi. Tabii ki bu bütün Ahıskalılara yetmez, gönül isterdi ki hepsine dağıtalım ama şuan elimizdeki imkanlardan dolayı yola çıkarak böyle karar aldık. İnşallah gelecek zamanda kalan Ahıskalı ailelere de dağıtırız diye ümit etti.

Sayın Başkanımız İsmail bey Ahıskalılara Dikiş makineyle beraber domates, salatalık ve başka sebze yetiştirmeleri için bir sere yapılmasıyla ilgili verilen ikinci sözü unutmadığını, bundan dolayı Tiflis TiKA koordinatörü sayın Mustafa Korkmazla konuştuğunu ve İnşallah yakın zamanda yapacaklarını, yani verilen sözün yerine getireceğini söyledi.

Abastuman ve Valedeki aileler. 25-12-2015y.

Sayın Başkanımız İsmail bey, Ahıskalılara kendi güçleriyle çalışmak için iş imkan yaratmada katkıda bulunan ve Emeği geçen bütün arkadaşlara başta olmak üzere TiKA Başkanı sayın Serdar Çam'a, Tiflis TiKA Koordinatörü Sayın Mustafa Korkmaz'a ve DATÜB Başkanı Sayın Ziyatdin Kassanov'a teşekkürlerini bildirdi. Umarım bundan sonrada el ele vererek bütün zorlukların üstesinden geliriz diyerek Ahıskalıların yeni 2016 yılını kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

DATÜB Gürcistan Temsilciliği

Tiflis, 2015y.

Datub