DÜNYA AHISKA TÜRKLERİ BİRLİĞİ ve SON SÜREÇLER

YAŞANAN GERÇEKLER ve ÖNERİLER

Kıymetli kardeşlerim ve Ahıska TÜRK MİLLETİM. Hepimizin bildiği üzere, yapmak ve yaşatmak zor, yıkmak ise kolaydır. İlgi (03.06.2017) tarihli yazının önemini sizlerle paylaşmak isterim. Bu tarih 03.06.1989 bize Özbekistan (Fergana) olaylarını unutturmayacaktır. Bir başka süreç/sürgün 14 kasım 1944, bir başka süreç/sürgün Rusya’dan 2005 de ABD’ye, 2013 de Rusya-Ukrayna savaşı ve oradan Türkiye-Erzincan’a. 74 yıllık Vatansızlık,kararsızlık, yorgunluk, perişanlık, sosyo/psikolojik ve ekonomik sıkıntılar, toplumun dengesini sarsmıştır. Peki çözüm ve öneri ! ? : ….. Aşağıya çıkarılmıştır.

AHLAK, KOLEKTİF, KURUMSALLIK, STK, AİLE ve DEVLET TERBİYESİ

Aile, Ahıska Türk geleneklerinde önemli faktördür. Kafkas ve Anadolulu mayası, Milletimizin hamurunu sağlam kılmıştır. Dayanışma ve muhafazakarlık olmazsa olmazlarımızdır.

1. Ahlak, sadakat, vefa ve saygı bizim kurallarımız olmalıdır.

2. Kolektif, kurumun ve devlet işleyiş prensiplerindendir.

3. Kurumsallık, davanın ciddiyetini ve idareci /yönetici değişse bile, işleyişin sürdürülebilir halidir.

4. Aile, bir Milletin ve Toplumun ana omurgası / dayanağıdır

5. Sivil Toplum Kuruluşları (STK), yardımlaşmanın, dayanışmanın ve kaynaşmanın davetidir.

6. Devlet, kurumları ile sınırları, kanunları ve Millet tarafından seçilerek yöneten-yönetilen ana yapıdır.

Madem Öyle: Bilelim, öğrenelim ve paylaşalım. Şayet biliyor isek, o zaman bilene, öğretene, yardımcı olana (işi ehline) tüm enerjisini davaya verene müsaade edelim. Şimdi kıssaca amellerimize vicdanen bakalım. Her şeyi gören, bilen, işiten ve ona göre bizleri ödüllendiren yüce Allah’ıdır. Sabredenlere, mükafatları hesapsız ödenecektir. (ZÜMER Suresi 10. Ayet)

SAĞLAM MİLLETİZ, TOPLUM OLMAMIZ ŞART

MİLLET olmak bedel ödemekten geçer. Bedel ödenmeden, ne Vatan nede Devlet yaşatılır. 74 yıl içerisinde hangi bedelleri ödedik?, Çanakkale ve Sarıkamış’ı okurduk ve dinlerdik. 15 Temmuz 2016 da yaşananların canlı tanıkları değilmiyiz. Rus araştırmacı diyorki ; ben görmedim, duymadım diyebilirsin, fakat düşünmedim diyemezsin, tabi gerçekleri gördüysek. İşte Sağlam MİLLET ve Toplum örneği budur. Bireysel problemlerini, toplumsal davaya çevirmeden mücadele edersek başarılı oluruz. ABD’deki kardeşlerimizi ekibi isteyenler, bunlarla iş birliği içerisinde olanlar maşalar, hatta Dünya Ahıska Türkleri Birliği Liderimize ve ekibine dengesiz kavramlarla ithamda bulunmalar, kime avantaj sağlayacak acaba ? Bu zihniyetleri ve bölücüleri şiddetle kınıyoruz. Müddei ideasını ispatlamakla mükelleftir.

LİDER’E OLAN VEFA ile HÜRMET

Kardeşlerim, yöneticiye ve Lidere inanmak güvendir, huzurdur ve sevgiden geçer. Bu güne kadar Ahıska Türk davası uğrunda emek vermiş olanlarımız tabi ki unutulmamalı. Güvenli ve huzurlu Türkiye’miz, Ahıska Türklerine 25 yıldır kucak açmıştır.2010’da davamızın başına her şeyini ortaya koyarak Lider çıktı ve üst çatı oluşturuldu. Dünyanın her yerinde bulunan (9 ülke – 3 kıta) Ahıskalı Türklerin bireysel ve uluslararası haklarını kanun önünde temsil platform birliğimiz kuruldu. Evet, Dünya Ahıska Türkleri Birliği ve (DATÜB) Lideri Ziyattin İsmihanoğlu KASSANOV.

KASSANOV Kimdir: ? 1958 Kazakistan doğumlu (Ahıska Türk’ü). Ticaret ve Ekonomi Uzmanı, Rusça, Türkçe, Kazakça bilen Lisan eğitimine sahiptir. Devlet bürokrasisinde ve bakanlıklarda çeşitli görevlerini yerine getirmiştir. Kardeşi ile ticaret şirketi kurarak ithalat ve ihracat alanlarında başarı elde etmiştir. Ulusal ve uluslararası ödüllere laik görülmüştür. Ahıska Türk Davasına hayatını adayan İsmiHanoğlu Z. KASSANOV, Kazakistan Halkları Meclisi'nde ülkede yaşayan Türk kökenli Kazak vatandaşlarını temsil etmektedir. Kendisini ve tüm maddi manevi varlığını Ahıska Türk davasına adayan bu yiğit için, vicdanla karar verelim lütfen. Bugüne kadar son 15 yılı içerisinde bizleri muhatap alan hükümet, kurum veya devlet yetkilileri oldu mu ?.

Kıssaca DATÜB’ ün ne işler gördüğünü saygı ile sıralamak isterim.

1. 2010 Yılında (DATÜB) Türkiye Devletimiz tarafından tanınmış ve bu MİLLET muhatap alınmıştır.

2. Dünyanın 9 ülkesi, şehir, kent, il, ilçe ve kasabalarına kadar yerinde tahkikat ve incelemeler yapılarak merkez koordine mekanizmalarımız oluşturularak hakları korunmuş ve savunmaya devam edecektir.

3. Dünya’nın bir çok ülkesinin kurumlarınca birliğimiz, muhatap alınmaktadır.

4. Sempozyumlar, Bilimsel savunma çalışmalarımız, ulusal ve uluslararası konferansalar, paneller, platformlar, Hükümet, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı nezdindeki muhataplık, DATÜB’ ün ve onun öncülüğündeki Liderine aittir. Duruş, tecrübe, ekip, strateji, yardımlaşma ve dayanışmanın sonucunda bereket ve başarı artmıştır, artacaktır.

5. Her yıl yüzlerce evlatlarımız Türkiye’mize eğitim almaları için sahip çıkılarak getiriliyor.

6. Vatan Ahıska ve Türkiye - Gürcistan ilişkilerinde önemli stratejiler oluşturmakta ve Gürcistan hükümeti ile Cumhurbaşkanı nezdinde muhatap alınarak görüşmeler sürdürülebiliyor.

7. Gürcistan’ımızın çeşitli bölgelerinde Ahıska Türkü yüzlerce öğrencilerimize burs desteği sağlanmaktadır.

8. Vatanımız Ahıska’ya onlarca ailelerimiz kavuşmuş ve bu ailelerimizin için her türlü destek sağlanmıştır.

9. Her yıl 50 ve üzeri ihtiyarlarımızı Allah için Hacca gönderiliyor.

10. Dış ülkedeki din hocalarımıza, Türkiye’mize getirilerek diyanet işleri Başkanlığımızca eğitim verilerek bilinçlendiriliyor.

11. Sorun veya savaş olan ülkelerdeki Ahıska Türklerinin acil durumları için, destek sağlanarak ;

a. Kırgızistan’daki yaşanan olaylar ve Ahıska Türkleri

b. Ukrayna ve Rusya süreci, yaşanan olaylar ve Ahıska Türklerinin Türkiye’mize göç’ü.

12. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatı ve Liderimiz Ziyattin KASSANOV’un öncülünde bugüne kadar 600 Aile İskanlı olarak Erzincan’a.

13. 1000 Aile nasıp ise 2018’e Erzurum a.

14. 150 Aile Ahlat a yerleştirildi.

15. Dünyanın bir çok yerindeki hastalarımıza, bireysel ve kurumsal maddi destekler sağlanmaktadır.

16. Türkiye’de, önümüzdeki aylarda, yaklaşık 21.000 Ahıska Türküne vatandaşlık süreci hak kazandırılacak.

Şimdilik paylaşacaklarım bunlardır. Ameller ve iyilikler söylenmez, ancak gözü olup görmeyen, kulakları olup duymayan bazı kesimlere iletmek isteriz ki, Bizi İzlemeye devam edininiz. Sözünü bilmez patavatsızların, zihniyetleri bizi ne küstürecek, ne kızdıracak, nede korkutacaktır. Şikayet edenleri veya gıybet edenleri hiç kimse muhatap almaz, alamayacaktırda. Az konuşarak, sükûnet stratejileriyle meseleler çözülür. Özür diliyorum okurlarımızdan, onu da Allah yaratmış, (Tavuk) Tavuklar gibi yumurta koyana kadar veya yumurta koyduktan sonrada yaygara yapmaya gerek yok bence. Çünkü bu ülke ne çektiyse geometrik figürlü zihniyetlerden çekti. Sizleri Allah’a emanet ediyor, istiklal mücadelesi veren Türkiye’yi vede Ahıska Türk Liderini harcatmayacağız, böldürmeyeceğiz.

Aziz AZİZ Kocaeli Üniversitesi Dr. Öğrencisi.