“DÜNYA AHISKA TÜRKLERİ BİRLİĞİMİZ (DATÜB) SEÇİME HAZIRLANIYOR”

Aziz AZİZ Süreçle İlgili Şunları Söyledi:

Önümüzdeki birkaç ay içerisinde Dünya Ahıska Türkleri Birliğimiz (DATÜB), Aziz MİLLETİM’izin geleceği hakkında karar verecektir. Demokrasi, özgürlük, gayret, emek, çırpınış, direnç, dayanışma, yardımlaşma, maddi imkan, dik duruş, güven, sürdürülebilirlik ve ALLAH korkusu, her türlü seçimin galibidir ve insanlık faktörünün olmasa olmazlarıdır diye biliyorum.

DİĞER TARAFTAN BAKALIM, BELKİ DE ZIT ANLAMLARI ŞU ŞEKİLDEDİR :

Mobink (sosyo psikolojik baskı), mahpus-korku ve endişe, tembellik, hazıra nazir, görmedim ve duymadım metodları, sahiplenmeme, hak yeme, bireylere borçlu olmak, eğilip bükülmek, endişe, bırakıp kaçma-bana ne? ve şeytana hizmet etmek olarak analiz edilebilinir. Kıyaslanması ise siz değerli okurlarımıza, Aziz Milletimizi ve uzmanların inisiyatiflerine aittir. Vicdanen karar vermek ve insan olmak, bu iki paragrafların arasındaki terimlerini tercih etmekten geçer sanırsam.

Sovyet zihniyetli yöneticileri ve bencil karakterli yöneticileri hepimiz biliyoruz. Sert ve çatı kaşlı karar veren mercileri hatırlarsınız, bir sorarsınız, ikinci kes rica edersiniz, üçüncü de ise kendilerine bir daha da ulaşamazsınız. Benzeri kesimler her kolektifte olduğu gibi, şimdiki dernek yönetim içerisinde de mevcuttur. DATÜB içerisinde var idi ve ola da bilir, eleştirmelere karşı değil kimse, ama adaletli olunması lazım.

GAZA GELİNİP, AĞZINA GELEN SÖYLENMEMELİDİR.

Bunlarla mücadele etmek Milletin ve karar verenlerin yetkisindedir. Devletin mercilerine veya kurum yetkilerine şikâyet etmek değildir. Birilerinin gazına gelip ağzına geleni toplantı salonlarında veya kamara önünde konuşmak değildir. Problemi olan gelir, delili sunar ve talep eder. Zarar dan başka bir şey veremeyenler bizi yönetmeye kalkışmasın. Bizi izlemeye devam etsinler, bize dua etsinler. Üç beş parazitler bu kutsal davamızı bozamayacaklar.

Olağan Dünya Ahıska Türkleri Birliği genel kurulumuz yaklaşıyor. Beraberlik adına her şeyini ortaya koyan ve inançlı yiğitlerin eksilmemesi için elimizden geleni yapmamız şart. Dünya konjonktürü içerisinde Türkiye’miz nasıl bir imtihandan geçiyor ise, DATÜB’de aynı süreçten geçiyor olması bize heyecan artırmaktadır. 20 yıldır bu davanın içerisindeyim, Türkiye deki STK ları ve açılıp kapanan Federasyonları, ayrıca yöneticilerini çok iyi hatırlıyoruz.

DATÜP MİLLETİMİZİN ÜST ÇATISIDIR.

Milleti bilinçlendirmeden özel görüş ve düşüncelerini toplumsal davaymış gibi gösterenleri çok gördük. DATÜB birliğimiz, üst çatıdır, dünyadaki tüm Ahıskalı Türklerin meseleleri ile ilgilidir ve Türkiye Cumhuriyetimiz tarafından tanınmış, onanmış güçlenmemiz için, uluslararası platform haline getirilmiştir. Tüm dünyadaki kurum kuruluşlar bizi, yani DATÜB’ü ve Gen Başkan Ziyatdin KASSANOV’u muhatta almaktadır.

Türkiye ve yurt dışındaki dernek (STK) seçimlerinin nasıl oluşturulduğuna biz şahidiz. Birliğimiz, sıradan üç-beş kişilerin kurucu üyesi ile oluşturulan, sıradan kuşçular ve kanaryalılar derneği gibi dayanışma platformları değildir. Bunu yazarken negatifleştirme anlamında yazmadım, 73 yılda 10 bölge ve 3 kıtaya adeta siyasi ve stratejik oyunlarla parçalanan Aziz MİLLETİM ’in kaderi hakkında savunmak istemiştim, bu kadar net. Eksikler olabilir, her takımda olduğu gibi ama onu temizlemek 2017 seçimlerinden geçer.

 

AZİZ MİLLETİMİZ RAHAT OLSUN

Yeter artık Milletin adından faydalanma dönemi. Ziyatdin beyin çok şükür hiçbir şeye ihtiyacı yok, Aziz MİLLETİM rahat olsun, Lidere vefa aşkımız devam edecektir, geçmişte olduğu gibi. Milletimize emeği geçenleri biliyoruz, Allah onlardan da razı olsun, fakat yiğidi öldür ve hakkını ver. Ömrünü ve tüm maddi manevi gücünü ortaya koyan yöneticimize saygılı olalım.

2010 çıraklık dönemi idi,

2014 kalfalık dönemi,

2017 ise ustalık dönemi olduğuna inanıyoruz.

Seçimler derneklerde olur, derneklerin bağlı oldukları federasyonlarda olur, federasyonları dernek içerisinde belirlenen delegasyonlar seçer, bunlarında bağlı bulundukları konfederasyon veya birlikleri var ise, o zaman o ülkelerin belirlediği delegasyon sayıları ile seçilir. 2013 istanbul-intercontinental otelde yaşanan demokrasi tablosu bellidir. Yönetmelik ve tüzük gereği hareket ettiğini hatırlıyoruz.

O günden buyana, merak eden kardeşlerimize, sadece birkaç süreci hatırlatmak ve sıralamak isterim.

1. “Dünya Ahıska Türkleri Birliği, Yaşanan Süreçler ve Öneriler”,

2. “Dünya Ahıska Türkleri Birliği Lideri, Dünya Lideri ile Beraber Yürüdü” ,

3. “Dünya Ahıska Türkleri Birliği, Beraberlik İçerisinde Ankara’da Buluştur”,

4. “Dünya Ahıska Türkleri Birliğimizin 2016 ve 2017 Yılı Faaliyet Bilgileri”,

5. “Erdoğan Putin Görüşmesi Kıtamızda Yeni Bir Blok’mu Oluşturacak”,

6. “Rusya Türkiye İlişkileri ve Kafkasya’daki Ahıska Bölgesi” (Erzincan Üniv Bildirim),

7. “Türkiye Rusya İlişkileri ve Sos-Kült İlişkiler Açısından Ahıskalı Türkler” (Moskova Devlet Üniv Bildirim (Lomonosov adıda MGU),

8. “SSCB, Ahıska Türkleri ve Dağlık Karabağ Süreci” (Bakü Devlet Üniversitesi Bidirim),

9. “Müslüman Türk Toplulukları, Zalimlerce Çember Altında”,

10. “Dünya Ahıska Türkleri Birliği Büyük Bir Emek Verdi” (Bursa Olay Tv Canlı Yayın),

11. “Dünyada ki Ahıskalı Türkler, Ahıska, Özbekistan Rusya, Ukrayna, ABD ve Türkiye Göçü”,

12. “DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov Bir araya Gelmemiz Şart” (TRT Canlı Yayın), Savunma, Konuşma, Söyleyiş, Bildiri ve Makalelerimi inceleyebilirler.

Kaynağa veya Bilgiye ciddiyetle ulaşmak isteyenler olursa (ahiska30@hotmail.com) mail adresimden bana ulaşabilirler. DATÜB’ün ne işler yaptığını ve neler yaptığını anlayabilirler.

 

 

 

 

TÜM DÜNYADAKİ AHISKA TÜRKLERİNE SESLENİYORUM

Bu ayki yazıma son verirken, sizleri Sn. Genel Başkanımız Z.İ. KASSANOV tarafıma bizzat benim aracılığımla Aziz MİLLETİMİZE iletmem gerekecek olan hususları aktarmak isterim.

1. Aziz MİLLETİM, Allah’dan başka kimsenin önünde eğilip bükülmeyin.

2. Milletimizin birliği büyük bir zafer demektir.

3. Bu yolda hepimize büyük ve sabırlı iş düşüyor.

4. DATÜB’ü eleştirenler olabilir, doğaldır. Fakat, dürüst ve namuslu bir şekilde kriteri yapsınlar.

5. İçimizden hain, Milletin haklarını yiyen ve iki yüzlüleri temizlik yapmaya devam edeceğim.

6. Bu kutsal davada, bizlerle beraber yürüyenleri ve yarı yolda bırakanları biliyor ve görüyorum.

7. Bizler bir başkaları gibi çok konuşmaktan ise, çok iş yapanlardan olduk.

8. Kendimi bu davaya sonsuza kadar adamışımdır ve tüm bariyerlere rağmen yürüyeceğim.

9. DATÜB demek, tüm Dünya’daki Ahıska Türklerinin Ulusal ve Uluslararası sosyal ve hukuksal savunma merkezi demektir.

10. İçerimizde doğru, dürüst ve helal yiğitlerimiz mevcuttur çok şükür, onlarında desteği ile yola devam.

11. 02.08.2017 tarihi DATÜB’ümüzün 7. Yıl dönümü idi. Güçlü Olmamız umudu ile Sevgilerimi iletiyorum dedi.

Aziz AZİZ

Dünya Ahıska Türkleri Birliği

Gen. Başkan Basın Danışmanı