DATÜB GENÇLİK KOLLARI

                                                                                           İstanbul,  29.05.2017

DATÜB (Dünya Ahıska Türkleri Birliği), kurulduğu günden bu yana gençlerin topluma kazandırılması konusunda büyük çaba göstermiş, geleceğe ışık tutacak nesiller yetiştirmeyi ilke edinmiştir.

Genç neslin her zaman bir adım önde olması gerektiğine inanan DATÜB, 8 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında tüm üyelerin ortak kararı ile DATÜB Gençlik Kollarını resmi olarak ilan etmiştir.

DATÜB’ün amacı ve misyonu doğrultusunda hareket etmeyi hedefleyen Gençlik Kolları, aynı zamanda hayata geçmesi planlanan sayısız proje ve faaliyetlere üst düzeyde önem vermektedir.

Bu doğrultuda Milletimizin her kesimine hizmet ilkesini benimseyen DATÜB Gençlik Kolları için, eğitim ve kültürel projeler büyük önem taşımaktadır.

DATÜB Gençlik Kolları, Bir toplumun kalkınması ve refaha ermesi için, her bireyin bilinçli ve eğitimli olması gerektiğine inanarak, toplum bilinci ve eğitim alanında projeler üretmiştir. Bu çalışmalara örnek olarak;  Ahıskalı gençler için Üniversitelerde özel kontenjan arayışı, yaz dönemi Türkçe eğitimleri, akademisyenlerle Ahıska Türklerini konu alan bilimsel projeler gibi birçok alanda faaliyet göstermeyi hedeflemektedir.

Bir Milletin var olabilmesinin, ancak gençliğin Milli ve Manevi değerlerimizi koruması ile mümkün kılınacağını çok iyi bilen Ahıska Türkleri Gençliği, aynı zamanda kültür, sanat ve spor dallarında gerekli imkânlar verildiği takdirde neler yapabileceklerini de çok iyi bilmektedir.

Bu nedenle, sosyal ve kültürel alanlarda, Ahıska Türklerinin ‘’Sürgüne uğramış bir toplum‘’ imajından sıyrılıp, başarılı, güçlü, her alanda var olan bir millet olabilmesi, DATÜB Gençlik Kollarının hassas biçimde üzerinde durduğu bir başka konudur.

Her kesimden insana ulaşma hedefinde olan ve gençlerin hayatın içerisinde daha aktif rol alması gerektiğini düşünen DATÜB Gençlik Kolları, tanıtım günleri, belgesel, sinema filmi, tiyatro ve dans kursları, kitap ve sinema festivalleri, sosyal sorumluluk projeleri, bahar şenlikleri, şehirlerde herkesin kullanımına açık kütüphaneler gibi birçok projenin üzerinde, şimdiden çalışmaya başlamıştır.