10.04 2018 tarihinde Dünya Ahıska Türkleri Birliği ( DATÜB) Genel Başkanı Sayın Ziyatdin KASSANOV ve beraberindeki heyet ile Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı ile Göç İdaresi Genel Müdürü’nün katıldığı ortak bir toplantı da bir araya gelindi.

  • Toplantıda, İstisnai Vatandaşlıkta gelinen son durum ile müracaatlarda istenilen bazı evraklarda konulan geçerlilik süresinin uzatılması,

  • Apostilli evraklarda kolaylık sağlanması.

  • Bazı illerde İstisnai Vatandaşlık başvurularında uygulanan randevu sisteminin kaldırılması.


2.inci listede ismi çıkan fakat aktif ikameti elinde olmayan ve başvuru evrakları hazır bulunanların aktif ikametine bakılmaksızın evraklarını teslim edeceklerdir.


1 ve 2. Listelerde ismi çıkmayanların en kısa zamanda isimlerinin İstisnai Vatandaşkıkta çıkması gündeme gelmiş olup, 10.04.2018 tarihi itibarıyla 300 kişilik bir isim listesinin onaylandığını ve bundan sonra daha hızlı bir şeklde gruplar halinde onaylanarak İllere gönderilecektir.

2018 yılından itibaren Türkiye’ye giriş yapacak olan Ahıska Türkü halkımza Uzun Dönem İkamet İzni verilmesine tekrar başlanılması konusu ısrarla gündeme getirlmiş olup, Mayıs ayında yapılacak olan Göç politikalar üst kurulunda gündeme alınacağı ifade edilmiştir.

Ayrıca, Türkiye’de İkamet eden Diploma denkliği alamayan 200 civarındaki Ahıska Türkü Doktorlarımızın durumları ile alakalı, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akaraba Topluluklar Başkanlığı ile görüşme yapıldı. Görüşmede sunduğumuz alternatifler üzerinde değerlendirme yapılarak bir çözüm bulunacağını, ilgili Kurumlarla da görüşme yapacaklarını ifade ettiler.

Son olarak, Ardahan Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan Atalay ile Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanımız Ziyatdin Kassanov ve beraberinde bulunan heyetle TBMM de biraraya gelerek ileriye dönük birçok projeler için önemli adımlar atılmıştır.

Bizleri sıcak bir ortamda ağırlayan 
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akaraba Topluluklar Başkanlığına ve Ardahan Millet Vekilimize sonsuz şükran'larımızı bildiririz.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB)

 

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

 

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, oturan insanlar, takım elbise ve iç mekan

 

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

 

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan