DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar ile makamında görüştü

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Genel Sekreter Fuat Uçar ve DATÜB Gençlik Kolları Başkanı İsmihan Kassanov'dan oluşan DATÜB heyeti Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Ukrayna'dan savaş bölgelerinden çıkarılarak Türkiye'ye getirilen ve Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıskalıların durumu görüşüldü.

"Öz be öz Türk olan ve Türklüklerine ve Müslümanlıklarına bu denli sımsıkı sarılmış, tüm olumsuzluklara rağmen kültür, örf-adetlerini yaşatan Ahıskalı topluluğunun son durağı olan Üzümlü'ye getirilen kardeşlerimizin her zaman yanındayız" diyen Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, bundan sonra da Ahıskalılara yönelik desteklerin devam edeceğini dile getirdi.

DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, talimatıyla en zor zamanlarında Ahıskalıların Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilmesini sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Ahıska Türklerinin Üzümlü'ye iskanı sürecinin yürütülmesinin baş aktörü olan Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a ve Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar'a kararlılık ve her türlü desteklerinden dolayı teşekkür ederek, bütün Ahıskalıların selamlarını iletti.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşmede ziyaretinden ve kendisine iletilen olumlu düşüncelerden dolayı mutluluk duyduğunu belirten Kaymakam Fatih Acar ziyareti için DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov'a ve DATÜB heyetine teşekkür etti.