Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkan Danışmanı Aziz AZİZ DATÜB 3. Kurultayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aziz Aziz'in açıklamaları şöyle;

Dünyanın 12 ülkesinden gelen konuklar, Dünyanın 9 ülkesinden gelen delegasyonlarımızla beraber gelecek 3 yıl için, Dünyadaki Ahıska Türklerimizin kaderini belirledi. Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Ukrayna, Rusya, Amerika ve Türkiye’de yaşayan Ahıskalı Türkler, yaşadıkları köy, belde, ilçe, il, ülkelerindeki sivil toplum iradelerini, delege seçimleri ile üst çatımız DATÜB’e ustalık döneminde bir kez daha devam haklarını kullanmışlardır. 

MİLLETİMİZİN GENİNDE EĞİLMEK ve DİLENMEK YOKTUR 

Davamıza muhakkakı emek verenlerimiz vardır ve onlar yaşatılacaktır. Bu gün yeni bir gün ve yeni bir süreç başlamıştır. Milletin rızası ve Allahın izni, Aziz Milletimin dert ve yaralarına derman olacaktır. Dünyanın dört bir yanında perişan halde olmamız sanırsam bir çok kesim ve birleşmiş milletlerin de haberi yoktur. Milletimizin geninde dilencilik ve eğilmek olmadığı gibi, sadakat ve vefada eksik değildir. Komşu coğrafyada yaşananlar göz ardı edilemez, aynı kaderleri bizde yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. En son Ukrayna-Rusya krizi neticesinde Türkiyemize sn. Cumhurbaşkanımız R.T.Erdoğan’ın talimatı ve Z. İ. Kassanov’un da kolektif çalışması neticesinde Ahıskalı Türkler, savaş içerisinden alınarak Türkiye’mize iskanlı yerleştirildi. Müteakiben 23.000 ailelerimize Türk Devleti Vatandaşlığı verilmiştir.

MİLLETİMİ YIKTILAR, YAKTILAR ve SÜRDÜLER, YİNEDE O ÜLKELERE MİLLETİM HAİNLİK ETMEDİ

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanımız; bu Milleti yaktılar, yıktılar, yerlerinden yurtlarından ettiler, yinede Milletim yaşadıkları ülkelere hainlik yapmadı, tam tersine yaşadıkları ülkelerin kalkınmasına gayretle çaba gösterdiler. Ahıskalı Türkler daima var idi ve var olmaya devam edecektir demesi, bizim için kaderin üstünde elbet kader vardır umudunu yeşertmiştir. Genel Başkanımızın ciddiyeti ve dik duruşu neticesinde, süreç samimiyetle karşılanmaktadır. Aile ve Devlet terbiyemiz bizim için çok önemlidir. Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Türkiye'mizin Liderleriyle bir araya gelmesi bundan sonraki sürece umut vermektedir. 

VATAN İSTİYORSAK, 15 TEMMUZ 2016 RUHUNU ve ENERJİSİNİ AŞILAMAMIZ LAZIM

STK, kurumsallık ve Vatan aşkına ulaşmamız için, dedi kodu, şikayet ve kuyu kazımakla olmaz. Milletin sahip çıktığını 15 Temmuz 2016 da Türkiye de yakinen gördük ve hepimize örnek olsun. Ortadoğu, Irak, Suriye ve dünyanın kader anları, dış güçlerin kararlarıyla senaryolaştırılıyor, artık Cenevre kararları değil, Astana kararları ve ciddiyeti, dünya için samimiyet oluşturması lazım. Ahıska Türklerinin yeni bir şahlanışı Alma ata dan start almıştır. 

4 KASIM ZAFERİ, BİR DAHA 14 KASIM OLMAYACAKTIR 

2010 çıraklık, 2014 kalfalık, 2017 ise ustalık dönemi olarak adlandırmak isterim. Allah’ın izni ve Milletimizin kararları, onlarında delegasyonlar aracılığı ile hep beraberiz demesi, Ahıskalı Türklerimiz için, “4 Kasım zafer olsun, 14 Kasım hiç yaşanmasın”, umudu ile dünya tarihine geçmesini temenni ediyorum. Yeni kurulan ekibimize başarı, huzur, güven, istişareli ekip kararları ile Milletimize faydalı olacaklarına inanıyoruz.

23472288_1944243105787466_7052074164640315877_n.jpg

23316405_1944243085787468_9101885818048216612_n.jpg

Kaynak: “Atayurttan, Dünya’ya Ahıska Türkleri”