BURSA BİRLEŞİK AHISKALI TÜRKLER DERNEĞİ'NİN 
1. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

12 Şubat 2017; Bursa;

Bursa Yıldırım'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde Bursa Birleşik Ahıskalı Türkler Derneği'nin 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Bursa  genelinde yaşayan Ahıskalı Türkleri tek çatı altında toplamayı ve birleştirmeyi hedefleyen Bursa Birleşik Ahıskalı Türkler Derneği'nin bu toplantısına kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda AhıskaTürkü katıldılar.

Akdeniz Ahıskalı Türkler Birliği Derneği (AKATÜB) adına toplantıya Başkan Vekili Sn. Ramiz Hüseyin ve beraberindeki heyet katıldı.

Toplantı'da Ahıskalı Türklerin birçok meselesine değinilmekle birlikte, birliği ve beraberliği temin etmeyi amaçlayan yeni kuruluşun zorunlu organları da gerekli şekilde yapılan seçimle oluşturuldu.

Bursa'nın Yıldırım, Gürsu, Kestel, İnegöl, Nilüfer, Osmangazi ve diğer ilçelerindeki yaşayan Ahıskalı Türkleri temsil etmek için 23 kişilik Yönetim Kurulu oluşturuldu.

Yönetim Kurulu Başkanlığına Sn. Şemseddin Server, Sn. Paşa Alihan ve Sn. Selahaddin İskender adaydılar.

Usulünce yapılan seçim sonucunda Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Paşa Alihan, Başkan Vekili ise Sn. Şemseddin Server oldular.

 Bursa Birleşik Ahıskalı Türkler Derneği'nin seçilen Başkanı Sn. Paşa Alihan'ı,

Başkan Vekili Sn. Şemseddin Server'i, Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Selahaddin İskender'i ve Yönetim Kurulunun diğer üyelerini, Denetim Kurulu üyelerini, tüm dernek üyelerini ve Bursa'da yaşayan bütün Ahıskalı Türkleri en kalbi duygularımızla tebrik eder ve başarılar dileriz !

Büyük Türk Milletimize ve Devletimize hayırlı uğurlu olsun, İnşallah !