Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Avrupa Konseyinde  Türkçe konuştu. Başbakan Davutoğlu Avrupa Konseyi Parlementer Mecli Başakanının davetine icabet ederek Strasbourg da bulunan Avrupa Konseyi Parlementer Meclisine hitap etti. Türkçenin Avrupa Konseyinde çalışma dili olarak kabul edilmesiyle; Başabakanımız parlementoya Türkçe hitap etti.

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz: 

Başabakanımız Ahmet Davutoğlu Avrupa konseyi parlementerlerine Önemli konularda bilgi verdi açıklamalarda bulundu.

Başabakanımız Avrupa Konseyi Parlementerlerine Ahıska Türkleri hakkında da bilgi verdi. Gürcistanın 1999 yılında Avrupa Konseyine girmek için Ahıska Türklerinin sürgün edildikleri Vatanları Ahıskaya dönüşlerinin sağlanmasını söz verdiğini hatırlaratak. Ahıska Türklerinin vatanlarına dönüş süreçlerini takip ettiklerini belirtti.

2016-2019  Avrupa Konseyi Gürcistan eylem planında buna dikkat edilmesi gerektiğini belirten Başbakanımız Güney Kafkasyada kalıcı barışın sağlanmasında  Ahıska Türklerinin vatanlarına dönüşlerinin önemini parlementerlere anlattı.

 

Başbakanımıza Ahıska Türklerinin davasını Avrupa konseyine taşıdığı için teşekkür ediyor. Sürecin takip edilip Ahıska Türklerinin vatanlarına dönüşünün bir an evvel sağlanmasını diliyoruz..

Ajans Ahıska/ Ahıska Türklerinin Haber Ajansı