Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Erzincan'a yerleştirilen Ahıska Türkleri'nin Türkiye'de öz vatanlarındaki gibi refah içinde yaşadığını belirterek, "Ahıskalı kardeşlerimizin vatandaşlık işlerini hallederek bizim asli unsurumuz olduğunu bütün dünyaya göstereceğiz inşallah." dedi.

Kaynak, Üzümlü ilçesi 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda, Türkiye genelinde 40 ilçeye doğalgaz dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Erzincan'ın Başbakan Binali Yıldırım'ın baba ocağı olduğuna işaret ederek, Yıldırım'ın kalkınma deyince herkesin aklına gelen isim olduğunu söyledi.

Yıldırım'ı yetiştirdiği için Erzincan'a teşekkür eden Kaynak, "Köprü deyince, tünel deyince, yol deyince, kalkınma deyince bir markadır Binali Yıldırım'ın ismi. Ama Üzümlü'de Ahıska Türkleri de bunun bir örneğidir ki insanlık deyince de akla gelen isim Binali Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan'dır." diye konuştu.

Kaynak, Yıldırım'ın kendilerine ve bakanlara "nerede bir insan varsa, nerede bir insan yardım elini uzatmak istiyorsa Türkiye Cumhuriyeti olarak orada olacaksınız" talimatı verdiğini aktararak, "Bugün 3 milyondan fazla muhacir kardeşimiz aramızda ve Ahıska Türkleri kendi öz vatanlarındaki gibi bu kardeşleriyle Türkiye'nin refahından, mutluluğundan istifade ediyor." ifadesini kullandı.

-"Zengin ülkeler mültecilerden kaçıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Erzincan'a yerleştirilen Ahıska Türklerine dikkati çeken Kaynak, şu değerlendirmede bulundu: 

"Başbakanımız Yıldırım biran önce talimat verdi, Ahıskalı kardeşlerimizin vatandaşlık işlerini hallederek bizim asli unsurumuz olduğunu bütün dünyaya göstereceğiz inşallah. Mağdurlar, mazlumlar, mülteciler savaştan, baskıdan kaçarken Türkiye onlara kucak açtı. Ama şunu unutmayalım; nasıl mazlumlar savaştan kaçıyorsa zengin ülkeler de mültecilerden kaçıyor. Ama Allah'ın izniyle bizim 78 milyonluk insanımız, bu halkımız başımızda Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız olduğu müddetçe onların da huzurunu, refahını bu topraklarda devam ettireceğini buradan ilan ediyorum."

Veysi Kaynak, afet sorunu yaşayan Erzincan'a gelecek yıl afet merkezi yapmayı planladıklarını bildirerek, "Erzincan'a gelecek yıl bir afet merkezi yapma planımızı burada ilan ediyorum. Deprem simülasyon merkezi, arama kurtarma birimiyle Erzincan gelecek sene bu projeyle tanışmış olacak. Gelecek yıl, Erzincan'daki vakıf eserlerimizin tamamının restorasyonu tamamlamayı planlıyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, kentte öğrenim bursu ihtiyacı olan ya da hiçbir sosyal güvencesi olmayan fakirlere de gerekli yardımları yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.