Deniz BAŞLI/ARDAHAN (DHA)- ARDAHAN Üniversitesinde (ARÜ) Ahıska Sürgünü'nün 73'üncü yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.


    Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda ARÜ Tarih Topluluğu tarafından anma programı gerçekleştirildi. Programa; Vali Yardımcısı Salih Kalkan, Garnizon Komutanlığını temsilen Binbaşı Mesut Toklu, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Ardahan Belediyesi Başkan Yardımcısı Uğur Dede, akademisyenleri ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan programda Ahıska sürgününü konu alan bir panel gerçekleştirildi.

ARÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Suat Vural’ın yönetiminde gerçekleşen panelde üniversitede öğrenim gören Ahıskalı öğrenciler, Rasim Mammadov, İbrahim Umarov, Shadiman Seidiev ve Livaza İsmailova konuşmacı olarak yer aldı. 


    Yrd. Doç. Dr. Suat Vural, 14 Kasım 1944’de Stalin tarafından vatanlarından koparılarak sürgün edilen Ahıskalılar'ı 1989 yılında Moskova’da gerçekleştirdikleri bir yürüyüşe kadar kimsenin hatırlamadığını vurgulayarak Kafkasya coğrafyasının önemine değindi.
Bildirilerin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Nailya Abibova, 'Gurbette Halkım' adlı şiiri okudu.