Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr.Ramazan Korkmaz’a Gürcistan’ın Samtskhe-Javakheti Devlet Üniversitesi tarafından “Fahri Doktora” unvanı verildi.

 

Samtskhe-Javakheti Devlet Üniversitesi’nin 25. Kuruluş Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında verilen fahri doktora unvanları Rektör Prof. Dr. Korkmaz’ın yanı sıra Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Gürcistan Bilimler Akademisi üyesi Samtskhe-Javakheti Devlet Üniversitesi Prof. Dr. Roin Metreveli ile Tiflis Devlet Üniversitesi Rektörü Ordinaryüs Prof. Dr. Vladimir Papaya’ya verildi.

 

 

Gürcistan’ın Ahılkelek (Akhalkalaki) ve Ahıska (Akhaltsikhe) şehirlerinde gerçekleştirilen kutlamalara Gürcistan Milli eğitim Bakanı Tamar Sanikidze, Türkiye’den ve Gürcistan’dan çok sayıda üniversite rektörleri, üst düzey protokol üyeleri ve basın mensupları katıldı. Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Korkmaz Samtskhe-Javakheti Devlet Üniversitesi tarafından verilen fahri doktora unvanından dolayı onur duyduğunu belirterek teşekkür etti. Gürcistan’dan Samtskhe-Javakheti Devlet Üniversitesi dâhil çok sayıda Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) üyesi üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Korkmaz, daha fazla ortak çalışma ve iş birliği yapılması temennisinde bulundu.