Antalya’da yaşayan Ahıskalılar bir araya gelerek “Birlikten güç doğar” sözüne uygun hareket ederek AKATÜB adı altında birleşme yoluna gittiler.

Antalya Büyükşehir belediyesinin kültür salonumda gerçekleşen Ahıskalılar toplantısına ilgi yoğun olduğu gözlendi. 2 bin kişilik salonun dolduran Ahıska Türkleri Türkiye’deki sorunlarının çözümü konusunda talepte bulundular.

Toplantıya DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov, Genel Koordinatör Fuat Uçar, Kazakistan Temsilcisi Sadyr Eibov, Türkiye Temsilcisi Abbas Hamza, Birçok ilden gelen DATÜB üyesi dernek başkanları ve çok sayıda misafir katıldı.

Salonu dolduran kalabalığa seslenen DATÜB Genel Başkanı Kassanov “Antalya'daki Ahıskalılar AKATÜB adı altında bir birlik kurarak örnek bir davranış sergilemişlerdir. Bu birleşme Türkiye’de başta Bursa olmak üzere diğer illere örnek olacak bir davranıştır. Problemlerimizin bilincindeyiz. 10 farklı ülkede yaşayan Ahıskalıların değişik sorunları var. Bizlerde bu farklı ülkelerde tespit ettiğimiz sorunların çözümü için çalışmalarımızı buna göre düzenlediğimizi bilmenizi istiyorum. Azerbaycan'dan vatana yerleşmek isteyen 38 aileye Ahıska’da ev almaları için teşvik yardımı yapacağımızı bildirdik. Bu konuda çalışmalarınız devam ediyor. Ukrayna'da sıkıntılı ve çatışma bölgelerinde yaşayan yaklaşık 3000 Kişiyi yakın bir zamanda Türkiye'ye yerleştirme çalışmamız son aşamaya geldi. Türkiye'de yaşayan sizlerin de sorunlarını DATÜB olarak biliyoruz. Özellikle vatandaşlık konusunda çok büyük mesafe aldık ve yakın bir zamanda hayırlı haberlerle karşınızda olacağız. Ayrıca bugün bizi yalnız bırakmayan ve toplantımıza iştirak eden Ak parti milletvekili adaylarına toplantımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum. Bizimle ilgilenen herkese halk olarak destek verdiğimizi bilmenizi istiyorum” dedi.

Toplantıya aynı zamanda Başbakanlık TIKA Temsilcisi Dr Ömer Kocaman katıldı. Kocaman konuşmasında “Fahri olarak biz bu Ahıska davasına yıllardır görev yaptığım yerlerde yardımcı oldum. Bundan sonrada gönüllü olarak destek vereceğim” dedi.

Toplantıya katılan Antalya Ak Parti Milletvekili Adayı Murtaza Tamyürek 12 Nisan Pazar Günü AKATÜB'ün organize ettiği Kurultayda Ahıskalı Türkler tarafından coşku ve sevgi ile karşılandı.

Ak Parti ve Menderes Türel'in Her Zaman Ahıska Türklerinin Yanında olduğunu belirtti.

Murtaza Tamyürek kendisinin de bir Artvinli ve Ahıskalı olarak Ahıska Türklerinin sevinç ve üzüntülerini hissettiğini belirtti.

TAmyürek konuşmasında “Ahıska Türklerinin sorunlarına her zaman duyarlı davranan Ak Partinin bundan sonrada Ahıska Türklerinin yanında olacaktır” dedi. Antalya Milletvekili Adayı Tamyürek büyük sevgi ve coşku gösterileri arasında toplantıdan ayrıldı.

Diğer bir Milletvekili adayı olan İbrahim Yıldırım ise konuşmasında “Eğer Allah nasip ederde milletvekili olursam sizlere hizmet ve bu davanın ileri girmesine sizlerin problemlerini meclise taşıyacağına ve partimin sizlere yaklaşımını bildiğim için daha rahat çalışacağıma inanıyorum” dedi.