Ankara-Samsun Hızlı Tren Hattı Gürcistan’a kadar uzatılacak :Ulaştırma Bakanlığınca hazırlanan Ankara-Samsun arası hızlı tren projesinin güzergahı Gürcistan’a kadar uzatılacak.

Etüt çalışmaları bitirilen ve Samsun’u Ankara’ya 2 saatte ulaştıracak hızlı tren projesinin güzergahı Karadeniz’in diğer illerinden gelen talepler üzerine uzatılma kararı alındı. Bu karar gerçekleşirse Ankara başlangıçlı hızlı tren projesinin güzergahı Gürcistan’da son bulacak.

Bu müjdeyi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı memleketi Rize’de verdi. Rize Öğretmenevi’nde medya mensuplarına hitap eden Yazıcı, Ankara-Samsun arası hızlı tren projesinin yeniden ele alındığını ve varış noktasının Samsun’dan Gürcistan’a çekildiğini açıkladı.

Bu değişiklik ile Ankara’dan (Kırıkkale) hareket edecek olan hızlı tren sırası ile Çorum ili Sungurlu ilçesi, Çorum Merkez ilçe, Çorum Mecitözü ilçesi, Amasya Merzifon ilçesi, Samsun Havza İlçesi, Samsun”un Kavak İlçesinden geçerek Samsun’un merkezinde sonlanacak.

Ek yapılacak bölüm ile ise içine Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’i (sahil kesimi) alacak olan hızlı trenin son durağı Gürcistan olacak.

Adnan Alparslan/Ordu Hayat