Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz:

Rusların 71 yıl önce vatanlarından Orta Asya'ya sürdüğü ve zamanla farklı ülkelere göç etmek zorunda kalan Ahıska Türklerinden 121 aile, 2015'in son günlerinde getirildikleri Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde ziyaretçilerini ağırlıyor. AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri  Ahıska Türklerinin evlerine misafir olup sohbet ettiler.

Yapılan Ziyarete AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, İl Başkan Yardımcıları,  AK Parti Üzümlü İlçe Başkanı Selami Karatepe ve Ak Parti Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

AK PARTİ'DEN AHISKA TÜRKLERİNE ZİYARET

 İl Başkanı Orhan Bulut, gerçekleştirilen ziyarette yaptığı açıklamada Ahıskalı kardeşlerim Türkiye’ye hoş geldiniz. Vatanınıza hoş geldiniz. Can Erzincan’a hoş geldiniz. Dünya’nın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar neresinden gelirlerse gelsinler bu topraklar Türkiye bizim vatanımız olduğu kadar Ahıskalı soydaşlarımızın da vatanıdır. Türkiye yarım asır içerisinde iki defa yerlerinden edilen Ahıskalı kardeşlerine sahip çıktı ve sahip çıkacak. Türkiye Cumhuriyeti bütün kurumları ve hükümetleri ile Ahıska Türklerine sahip çıkmıştır. Onları hayal kırıklığına uğratmamıştır dedi.

Üzümlü'ye yerleştirilen Ahıska Türklerinden Bahadır Ruştiev, kendilerine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dedelerinden bu yana 71 yıldır vatan hasreti çektiklerini ve artık bir vatana sahip olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.  Kendileri için her şeyin düşünülmüş olduğunu söyleyen Ruştiev, "Allah razı olsun öncelikle Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan. Çok memnunuz eve geldik her şeyimiz hazır diye konuştu.