ERZİNCAN

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde Ahıskalı öğrencilerTürk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için yazdıkları mektupları ve topladıkları yöresel yiyecekleri Mehmetçik'e gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonuyla Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde iskan edilen Ahıska Türk'ü ailelerin ilkokulda eğitim gören çocukları, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçikleri unutmadı.

İlçenin Geyikli İlkokulunda eğitim gören 115 Ahıskalı öğrenci ile birlikte toplam 215 öğrenci, Zeytin Dalı Harekat'na katılan askerlere moral vermek amacıyla şiir ve mektup yazıp kartpostal hazırlamak istediklerini öğretmenlerine iletti.

Öğretmenlerinin desteğini alan öğrenciler bir hafta içerisinde şiir ve mektuplar yazıp kartpostallar hazırladı.

Bunun yanı sıra bazı öğrenciler yöresel yiyeceklerden oluşan erzaklar toplayarak kampanyaya destek verirken maddi yardım yapmak isteyen öğrenciler de Mehmetçik Vakfı'na yönlendirildi.

Bir hafta süren kampanyanın ardından toplanan mektuplar ve yöresel yiyecekler PTT Üzümlü Şubesi'nden Mehmetçik'e ulaştırılmak üzere Gaziantep'e gönderildi.

Okul Müdürü Fatih Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada öğrencilerden gelen talep doğrultusunda böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Şahin, "Afrin'de şu anda ülkemiz için çarpışan askerlerimize Ahıskalı öğrencilerimizle Geyikli mahallesinin öğrencileri bir araya gelip yardım etmek için istekte bulundular. Biz de neler yapabileceğimiz hakkında bir planlama yaptık. Moral desteği için mektup yazmak isteyip bir de yöresel ürünlerden oluşan değişik erzaklar toparlamışlar. Öğrencilerimiz kendileri düşünüp bize taleplerini ilettiler biz de sadece onlara öncü olduk. İnşallah bu toplananları oraya göndereceğiz." dedi.

Dualarımızı eksik etmiyoruz

Ahıskalı öğrencilerden Ayşe Muhammed, dualarını Mehmetçik'ten eksik etmediklerini belirterek, "Arkadaşlarımızla onlara duygularımızı anlatıp dualarımızı hiç eksik etmiyoruz. Onları çok seviyoruz. Onlar bizim için savaşıyorlar. Bizim rahat, sıcacık yatağımızda yatıp okulumuza rahat gidip gelmemiz için orada savaşıyorlar." dedi.

Elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık

Nazlı Uzun ise ellerinden geldiğince yardım etmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Sınıf olarak toplanıp 'Abilerimiz bizim için savaşıyorlar onlara bir moral yardımı verelim' dedik. Mektuplar yazıp erzaklar topladık. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Onları çok seviyoruz. Çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Diğer bir Ahıskalı öğrenci Emine Rıza ise asker abilerinin morale ihtiyaçları olduğunu düşündükleri için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Muhabir: Yakup Bakar   Anadolu Ajansı