AİSAD başkanı Murad Sultan başkanlığındaki heyet Ahıskalı İş Adamları ve Sanayicileri Derneği’ni (AİSAD ) temsilen Gürcistan programı düzenledi.
 
Program dahilinde ilk ziyaret Türkiye Tiflis Büyükelçiliği oldu. Sayın büyükelçi Fatma Ceren Yazgan İle yaklaşık iki buçuk saat süren görüşmede her iki ülke arasında, ekonomi, yatırım, altyapı ve ticaret alanlarında değerlendirmelerde bulunularak Ahiskalı İş adamları tarafından hedeflen yatırım projeleri ele alındı.
 
Sayın büykelçi saygı, diyalog ve işbirliği esasında Türk-Gürcü ilişkilerinin daha da yoğunlaşması için Türkiye ve Ahıska’da bulunan hemşehrilerimizle de ticari bağların kuvvetlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Görüşme sonunda heyet Sayın büyükelçiye nazik kabulleri için teşekkür ederken, Gürcistan’da bulunan Ahıskalılara gösterdiği şevkat ve destekleri için şükranlarını bildirdi.
 
Heyet ardından Gürcistan TİKA Tiflis Koordinatörü Necla Demirdağ’ı makamında ziyaret ederek Ahıska’da yaşamını sürdüren Ahıskalıların yaşamları hakkında bilgi edinerek TİKA Gürcistan koordinatörüne emeklerinden dolayı minnettar olduklarını bildirdi.
 
Aynı zamanda Heyet Tiflis’te farklı sektörlerde faaliyet gösteren Ahıskalı iş adamlarını ve iş yerlerlerini de ziyaret etme fırsatı buldu.
Ziyaret programı kapsamında Ahıska köyleri tek tek gezilerek halkımızla görüşüp hasbıhal edildi.
 
Yöneticilerin yanı sıra üyelerin de katılımı sağlanan program AİSAD hedefleri için oldukça verimli bir organizasyon olarak kayıtlara geçti.