Ahıskalı Gençler Birliğinin Yeni Yönetim Kurulu

Halkımızın umudu ve geleceği olan değerli gençlerimiz sizleri saygıyla selamlıyorum. Bugün bizim için çok özel bir gündür. Bundan tam 3 yıl önce 06.12.2014 tarihinde,  sizlerin de desteğiyle Ahıskalı Gençler Birliği 1. Genel Başkanlık seçimlerinde kazanan kurucu başkanımız Orman Ulfanov tarafından ilk yönetim kurulu oluşturularak AGB kurulmuş oldu. Başta birliğimizin kuruluşunda emeği geçen büyüklerimiz olmak üzere eski yönetim kurulu üyelerine, öğütleriyle ve birikimleriyle yanımızda olan değerli hocalarımıza, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen devlet kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına, birim çalışanlarına ve AGB Divan Kurulu üyelerine, bütün program ve projelerimizde yanımızda olan siz değerli gençlerimize şahsım ve AGB ailesi adına şükranlarımı sunar, teşekkür ederim.

Geçtiğimiz günlerde sizlerin de katılımıyla  AGB Genel Başkanlık Seçimlerini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Seçim süreci  Divan Kurulu Başkanı Servel Ulfanov ve ekibinin yoğun çalışmaları İle gerektiği gibi gerçekleşmiştir.

Tüzüğümüzün 9. Maddesi a bendinin gerektirdiği üzere 3.12.2017 tarihinde yeni yönetim belirlenerek toplantı yapılmıştır. Yeni yönetim kurulumuzda bulunan kişilere karar verirken,  bireysel olarak değil birçok kişiyle istişare yaparak kişiler seçilmiştir. Yönetim kurulumuzdaki isimler belirlenirken; başarılı olabilecekleri alanlar  ve bu alandaki tecrübeler  göz önünde bulundurularak hareket edilmiştir.

Yönetim Kurulu Üyeleri:

Genel Başkan - Murad RAGEBOV

Başkan Yardımcısı - İzmira ODABAŞEVA                                                                                                                                                                                          

Genel Koordinatör – İsa HALİLOĞLU

Halkla İlişkiler Birim Yöneticisi - Mardali ARSLANOV

Dış İlişkiler Birim Yöneticisi – Nursultan MEDEDOV

Eğitim Birim Yöneticisi - Servel  ULFANOV 

Araştırma ve Geliştirme Birim Yöneticisi - Murad  KHASHİMOV

Kültür ve Medeniyet Birim Yöneticisi - Gülizar KURBANOVA

Gezi ve Tanıtım Birim Yöneticisi – Sefer AZİZOV 

Mali Kaynaklar ve Muhasebe Birim Yöneticisi – Nariman ANVAROV

Divan Kurulu Birim Yöneticisi – Gazali MURADOV

Denetim Kurulu Birim Yöneticisi – Ramazan NASIRLI

Yönetim Kurulu toplantımız  üyelerimizin tanışması İle başlamıştır.. Ardından yeni göreve gelen arkadaşlarımıza görevleri hakkında bilgi verilmiştir.  Devamında ise ''Geçmişten Geleceğe Uzanan Dostluk Köprüsü'' projesi hakkında istişare ederek görevlendirmeler yapılmıştır. Toplantımızın en önemli gündem maddelerden biri ise 2 kez gerçekleştirdiğimiz Ahıska Gençlik Festivali'nin bu sene nasıl bir formatta olacağıydı. Alınan karar kapsamında  öğrencilerimizin bulunduğu illeri bölgelere ayırarak bölge düzeyinde programlar yapılmasına karar verilmiştir. Sene sonunda ise bir ilimizi seçerek Türkiye genelinden katılım sağlanacaktır. Ayrıca toplantıda, gençlerimizin milli şuur ve milli bilinçlerini pekiştirmeye yönelik yapabileceğimiz konferans, seminerlerin çalışmasını başlatmış bulunmaktayız. Diğer bir projemiz ise sanal yayın yapacak olan AGB dergisidir. Proje için gerekli tüm detaylar konuşulmuş ve faaliyete geçmesi için çalışmalara başlanmıştır.. Derginin hazırlanmasında Eğitim Birim Başkanı Servel Ulfanov görevlendirilmiştir.

Toplantımıza katılımlarıyla bizleri onurlandıran Sayın Yunus Zeyrek Hocamız ve Kurucu Başkanımız Orman Ulfanov öğütlerde bulunarak birliğimizin daim olmasını, davamıza büyük katkı sağlamasını dilediler. İnanıyoruz, büyüklerimiz ve dava arkadaşlarımız her daim yanımızda olacaklar. Bundan dolayı kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İlerleyen süreçte yaptığımız çalışmaları ve alacağımız kararları gençlerimizle paylaşmaya devam edeceğiz.

Beni bu göreve laik gören gençlerimize gönülden teşekkür ediyor, birliğimizin pekişmesini ve davamızda başarılı olmamızı Allah’tan niyaz ediyorum.

                                                                                                                                                                 AHISKALI GENÇLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI

                                                                                                                                                                                                         MURAD RAGEBOV