Ahıskalı Gençler 2015-2016 Eğitim Yılına Hazır Olduklarını Gösterdiler!


23-24 Ekim 2015 tarihlerinde 23 ilden yaklaşık yüz Ahıskalı gencimiz Muğla Fethiye’de misafirimiz oldular.

Ahıskalı Gençler Birliği olarak gençlerimizle Saklıkent kanyonu, Letoon Antik Kenti gibi tarihi yerleri ziyaret ettik. İlk gün gençlerimizle gezdik, eğlendik dans ettik, akşamında ise il temsilcilerimizle toplantı düzenleyerek illerde ki öğrencilerimizin durumunu değerlendirdik. Var olan temel problemlerin çözüme kavuşturulması için gerekli kararları aldık. İkinci gün sabah kahvaltısından sonra ise AGB yöneticileri, bazı il temsilcileri ve Ahıskalı gençlerin katılımı ile toplantı düzenledik. Ardından Fethiye Orman İşletme Müdürlüğün’de yapılacak olan “Ahıska Türkleri” konulu konferansa katıldık.  Konferans Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus ZEYREK tarafından verildi. Konferans’a Ahıskalı gençlerin yanı sıra Fethiye Kaymakamı Ekrem ÇALIK, Seydikemer Kaymakamı Muammer KÖKEN,  Yörük Kültür Derneği Başkanı Ramazan KIVRAK katıldı.

Konferans sonrası, AGB Eğitim Birimi Başkanlığı tarafından hazırlanan AGB ile ilgili anket soruları gençlerimiz tarafından cevaplandı. Sonrasında Ahıskalı gençler ‘’Kariyer planlama da duygusal zeka’’ ve ‘’21. Yüzyılda iletişim’’ konulu eğitim seminerlerine katılarak sertifika aldılar. Seminerler İsmail İDRİS ve Veysel VEYSEL tarafından gerçekleştirildi.

Seminerlerin ardından akşam yemeğine geçildi, akabinde ise gençlerimiz geldikleri illere geri döndüler.

Bu programa destekte bulunan Fethiye ve Seydikemer Kaymakamlığı’na ve diğer kurumlarımıza , yaptığı konferansla bizleri aydınlatan Yunus ZEYREK hocamıza, verdikleri seminerlerden dolayı İsmail İDRİS Veysel VEYSEL’e, gençlerimizin bulundukları illerden Fethiye’ye ulaşımı konusunda bizlere yardımcı olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’nun makamına, Dünya Ahıska Türkleri Birliği'ne, Trabzon ve Gaziantep Büyükşehir Belediyelerine, katılımları ile iki günlük programı kıymetli kılan Ahıskalı Gençlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz!


MURAD  RAGEBOV  AHISKALI GENÇLER BİRLİĞİ  DIŞ İLİŞKİLER BİRİM YÖNETİCİSİ