Geçen hafta gazetemizde yer alan Ahıskalı Küçük Esma Türkiye’den yardım bekliyor başlıklı haberimiz sonrasında Esma’ya, yapılması gereken ameliyat ve tedavi giderlerini İstanbul Florenci Nightingele Hastanesinin üstlendiği açıklandı.

5 yaşındaki Esma Muhammad, dün İstanbul’da Florenci Nightingele Hastanesinde Prof. Dr. Muzaffer Çelik, tarafından muayene edildikten sonra aileye güzel haberlerin verildiği öğrenildi.

Esma bebeğin yapılan muayenelerinin ardından bir hafta sonra Florenci Nightingele Hastanesinde göz ameliyatı olacağı ve daha sonrada bir kaç estetik ameliyat ile tamamen sağlığına kavuşacağı açıklandı.

Bursa’da oturan Ahıska Türklerinden Ayşe ve İsmail Muhammad çiftinin ilk tek çocukları olan 5 yaşındaki Esma, doğuştan tavşan dudaklı olması ve yapılan ameliyatın ardından göz kapağındaki çekilme yüzünden sokağa çıkamıyor. Esma’nın en büyuk özlemi başarılı bir ameliyat sonrası sağlığına kavuşup, arkadaşları ile oynayarak çocukluğunu yaşamak olduğunu söylüyor.

Esma, bebeğin Ameliyat ve hastane giderlerinin tamamı İstanbul Florenci Nightingele Hastanesi tarafından karşılanacağı açıklandı.

Baba İsmail Muhammad, gazetemize yaptığı açıklamada; Kızım Esma, adına atılan bu adım bizleri oldukça mutlu etmiştir.Bu süreçte bizlere yardım eden başta İstanbul Florenci Nightingele Hastanesine, Doktorumuz Prof. Dr. Muzaffer Çelik, hocamıza ve bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.

İsmail Muhammad, önce devletimize, hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Mutluluğumuzu anlatamıyorum, kızım Esma artık yaşıtlarıyla birlikte oynayabilecek.”Şeklinde konuştu.

K:Turk Usa Newspaper